Gå til innhold

Tok med seg «klenodier» under tømmingen av KNM Helge Ingstad


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Uff, når ein trudde det meste som kunne gå gale med KNM Helge Ingstad hadde skjedd så klarer ein å toppe det enda ein gang. At sivilt innleigd personell har fått muligheit til å fritt ta med seg gjenstandar frå fregatten er ei lita skandale i seg sjølv om eg tek utgangspunkt i at alt sensitivt utstyr og opplysningar må ha blitt fjerna av forsvaret sjølv før fregatten blei sendt til destruksjon og at det berre dreier seg om personlege eigendelar til tilsette og vernepliktige som har blitt stjelt.

Om det dreier seg om meir sensitivt eller farleg utstyr (som våpen) som har komt på avvege, eller som potensielt kunne ha komt på avvege så er det særdeles slapt av sjøforsvaret.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Og bare 172 timers samfunnsstraff når det er snakk om SÅ mange lovbrudd...:
 

Sitat

Dommen omfatter også bruk og oppbevaring av narkotika, samt flere tilfeller av heleri, bæring av kniv, brudd på våpenloven og kjøring uten gyldig førerkort.

På noen områder får man altfor mye strafferabatt. 
Her snakker vi ikke om en person som bare har gjort 1 straffbart forhold. I tillegg vil jeg jo si at det å stjele og videreselge forsvarets eiendeler burde være ekstremt skjerpende (selv om dette kan være "uskyldige" gjenstander)....

Endret av KalleKanin
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Haha!

Tipper dette ble oppdaget ifm ett av de andre lovbruddene. Med andre ord har det vært fritt fram for å spasere rundt å ta med seg "klenodier".

Inkludert noen som faktisk vet hva de skal se etter, og hva de skal ta med seg. Vi får no håpe at gradert utstyr var fjernet, selv om det framstår som at det var under dette arbeidet han stjal fra båten. Uansett; Hvis man kan vandre rundt å ta med seg klenodier kan man vandre rundt å ta bilder. Det er nok interessant for andre statsmakter - vi har fire fregatter til, som i prinsippet er identiske.

For en inkompetanse. For en skandale.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...