Gå til innhold

Facebook truer med å ta betalt fra Iphone-brukere


Anbefalte innlegg

Tore Rosander skrev (17 minutter siden):

Facebook selger ikke informasjonen din....

 

Simen1 skrev (2 minutter siden):

og månen er lagd av gauda....

;)

Det beste argumentet for at facebook *ikke* selger informasjonen vår er at det er bedre betalt å beholde informasjonen for seg selv og heller selge annonser basert på informasjonen vår. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Facebook sel kanskje ikkje informasjonen vidare, men du sel den til Facebook mot å få bruke tenestene deira gratis. Dei brukar din informasjon til å spisse sine annonser.

Neste spørsmål då er om dei har kontroll på informasjonen som blir samla inn og brukt til annonser. Dei brukar gjerne andre firma til å gjere annonsene personlege, og har dei framleis like god kontroll på dine data?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alle som har prøvd å lage ei Facebook-annonse ser lett kor mykje opplysningar Facebook har systematisert. Sjølv i det enkle annonseverktøyet til Facebook kan du spisse annonsa svært mykje basert på lokasjon, alder, utdanning, interesser og ei mengde andre kriterier. Og det er berre dei annonsepreferansene du som oppdragsgiver får tilgang til.

No skal det seiast at Facebook ikkje alltid er like nøyaktig, går ein inn og ser på Facebook har registrert at du er interessert i så er det mykje feil der, kanskje særleg hos dei som er lite aktive på Facebook og dermed gir Facebook dårleg datagrunnlag.

Lenke til kommentar

Tror ikke Fb kommer til å ta betalt, de risikerer å miste alt for mange brukere.. Enten de tjener på de eller ikke er nok ikke det en bra ting for dem.

Jeg hadde hvertfall ikke nølt med å sperre sporing. Nå har jeg ikke Fb heller så det er vel enklere for meg å si det en noen som er avhengig..

Lenke til kommentar
AlpejoHn skrev (1 time siden):

Tror ikke Fb kommer til å ta betalt, de risikerer å miste alt for mange brukere.. Enten de tjener på de eller ikke er nok ikke det en bra ting for dem.

De kommer nok ikke til å kreve betaling fra alle, men de kan enkelt differensiere tjenesten i en "normal" gratisutgave og en betalt premium-utgave med en del privilegier som folk vil være villig til å betale for. De kan også dele det inn i flere betal-nivåer med ulike tilleggstjenester og privilegier. For å unngå å miste kunder vil de nok fortsette gratistjenesten som før og markedsføre betaltjenestene som "noe ekstra". Gratistjenesten kan selvsagt snevres inn og gjøres gradvis kjipere over tid. Økonomene deres finner nok ut hvilket innhold de ulike betalnivåene må ha for å maksimere / øke inntjeninga totalt sett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...