Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei. 

Jeg leier overetasjen i et hus som står ved siden av huseier. Til nå har han satt opp eget mesh-nettverk for å supplere Internett til alle tre leilighetene som er i dette huset og ønsker å fortsette med dette når han får fiber. 

 Spørsmål mitt er; er det noen regler / lover som sier han ikke kan dele internettet med oss som bor her? Han er nervøs for at leverandør vil pålegge han i å legge fiber inn til begge hus. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Står ikke noe i Norsk lov om dette, annet en at det er stor frihet til å inngå egene avtaler.
Det er ganske standard i alle kontrakter for privat internett at videresalg ikke er lov, og at det kan medføre oppsigelse fra leverandør.

Dog er nok dette med utleieboliger på samme adresse litt i gråsonen for om er kontraktsbrudd eller ikke så lenge det er inkludert i leien. De fleste levrandører ser nok gjennom fingrene på dette.

Endret av MegaMann2
Lenke til kommentar

Ikke "lover / regler" direkte kanskje, men vilkår fra nettleverandøren. Og normalt sett er det vel slik at så lenge er seksjonert som separate boenheter (noe eksempelvis ikke en liten hybel i et hus nødvendigvis er), så skal det vel være egne abonnement for nett. Så litt avhengig av hvordan dette er seksjonert, er det vel ikke bare risiko for fiber til hvert av husene, men også separat fiber til hver av boenhetene i huset som har tre leilgiheter....

Lenke til kommentar

En annen ting å tenke på (litt ekstremt) men hvis foreksempel en person av leilighetene ser på barneporno/terroristiske sider eller annen ting men må holde seg fra, er linje eieren som får trøbbel.

Plus hvis det ikkje er VLAN’s i hver boligner ikkje alt ‘privat’, plus at hoved eigaren av netverket kan ‘sniffe’ alle datapakker som går gjennom linjen.

Det er naturligvis et valg. Men men…

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...