Gå til innhold

Smittestopp-data kan ha lekket: Sårbarhet avdekket i Google-rammeverk


Gjest Marius B. Jørgenrud

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
ulrikX skrev (53 minutter siden):

Hmm... kanskje ikke GAEN Smittesporing var så mye sikrere eller bedre på personvern allikevel... kanskje det ville vært tryggere å stole på norske myndigheter.. ;-)

Ja, for det er jo ikke noen forskjell på potensialet for misbruk mellom at forhåndsinstallerte apper har tilgang til å hente ut data som må samholdes med andre data for å kunne identifisere noen, og at norske myndigheter henter ut persondata og posisjonsdata og lagrer dette i en sentral database med ullne regler for hvordan det skal forvaltes?

/s

Å sette liketstegn mellom disse er omtrent som å sette likhetstegn mellom et vannglass som står inne på et kontor i en låst bygning, og en innsjø der folk får beskjed om å holde seg unna. Det er forskjell både i volum og tilgjengelighet.

 

Mvh

Per Gunnar Hansø

  • Liker 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, ulrikX said:

Hmm... kanskje ikke GAEN Smittesporing var så mye sikrere eller bedre på personvern allikevel... kanskje det ville vært tryggere å stole på norske myndigheter.. ;-)

Så du mener det er i GAEN-rammeverket feilen ligger, og ikke i Google sin implementasjon? Eller troller du bare for å få litt moro i en ellers kjedelig hverdag på hjemmekontoret? :D

Lenke til kommentar

Den jevne bruker sender mye person og posisjonsdata til skyen - data som identifiserer deg og som i høy grad brukes av aktører som ønsker å tjene mer penger på deg.

 

Paradokset rundt diskusjon om opprinnelige Smittesporings app'en, var at den jevne bruker var mye mer skeptisk til å sende slike data til norske myndigheter, selv om formålet var edelt og ikke kommersielt, for å gi oss et tidsbegrenset verktøy som hjelp i å håndtere pandemien.

 

Skal ikke se bort fra at samfunnsnytten fra opprinnelige Smittestopp hadde vært meget god! Som en bonus hadde vi støttet egen kompetanseutvikling og hadde lært noe på veien.

 

GAEN basert smittestopp er det vel knapt noen som bruker i Norge..

 

Endret av ulrikX
dårlig språk
Lenke til kommentar

Veien til helvette er alltid brolagt med gode intensjoner. Tror man at det staten holder på er edelt og ikke kommersielt, så stirrer man kun på de gode intensjonene rett forran nesen uten å løfte blikket og ser hvor det fører hen.

Idag er vi i overgangen fra at helsejournal er det aller mest private man kan ha, til at det blir alment tilgjenglig. Første punkt er at man må vise frem hvilken medisinsk behandling man har gjennomgått før man får lov å fly eller delta på andre arrangementer. Vi kaller det vaksinepass.

Heldigvis er det mange som har fortåelse for hvordan økonomi fungerer og at det som skjer nå, er en ønsket utvikling som skaper et enda større behov for det legemiddelindustrien tilbyr.

Alle som kan litt om markedsføring vet at noen ganger må behovet skapes før man kan selge sine produkter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...