Gå til innhold

Skal selge norsk hydrofoilteknologi til hele verden [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis disse skal erstatte så mye som 2000 arbeidsbåter i Singapore så går jeg ut fra det blir et omtrent like høyt antall og dermed massive stordriftsfordeler når disse skal masseproduseres - i Asia går jeg sterkt ut fra. Det må jo bare bety relativt lave priser. Dette kan bli en vinner i oppdrettsnæringa i Norge.

Lenke til kommentar
14 hours ago, Mutant_100 said:

Jeg skjønte ikke hva som er unikt eller nytt.

De gamle hydrofoilbåtene hadde faste foiler som skar overflaten på sidene. Det gav en god del bølgeslag og vibrasjoner.  Nyere løsninger har helt neddykkede foiler med styreflater som styrer både høyde og krenging med avanserte kontrollsystemer. Legg merke til de to svarte stengene som kommer ned fra bunnen av båten. Det er også en bakre foil, som han skjuler med hånden (sikkert ikke tilfeldig). 

Fjellstrand har hatt en slik løsning med styrte foiler(Foilcat) endel år, men de slo ikke helt gjennom.  Det er antagelig enklere  nå, med nye materialer, som gjør båtene lettere og foilene mer effektive.  For behagelig gange i litt bølger er det viktig at foilene er helt nedddykket, mens skroget er så høyt oppe at bølgeslag unngås.

Endret av J-Å
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...