Gå til innhold

Tjene ekstra penger når man er sykemeldt


Alest96

Anbefalte innlegg

Hei.

Er i dag sykemeldt 100% fra min 100% faste jobb på grunn av en operasjon. Det er antatt at jeg kommer til å være sykemeldt i 6 måneder på grunn av en fysisk krevende jobb. 

Har vurdert å starte mitt eget ENK i første omgang som en side-hustle. Altså hvor jeg ikke sier om min faste jobb. Det jeg skal holde på med er kun nettbasert, men det kan føre til inntekter via reklame og sånt.

Så til spørsmålet. Har jeg lovt å tjene noe som helst ekstra utover sykepengene i sykemeldingsperioden? 
 

Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger! 

Endret av Alest96
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg jobber ikke hos NAV, du burde garantert høre med de uansett. De kan dette og kan gi deg et skikkelig svar. Av erfaring vet jeg at i mange av disse ordningene har du en maksgrense på hva du kan tjene hver mnd og hvor mange % du kan jobbe. Om du krysser noen av disse grensene kan de fjerne deler av støtten din. Vanligvis blir den delen av støtten du mister litt mindre enn det du har tjent inn, så du skal ikke kunne tape på dette.

Mitt råd til deg, om du ikke ønsker å tape støtteordningen, er å starte et AS og vente med å ta ut fortjeneste før du er friskmeldt. Du kan også f.eks bruke pengene i firmaet til å dekke treningsstudio og telefonregningene dine (Dobbeltsjekk om slike typer kompensasjon ikke blir ført som en inntekt uansett). All inntekt fra ENK blir også direkte ført som en personlig inntekt på deg. Dette kan du unngå med AS. Det er også mange andre fordeler med å starte AS istedenfor enkeltmannsforetak. Det er bl.a. mye ryddigere, og du slepper å noen gang tenke på at du kan måtte stille personlig ansvarlig om du skulle blitt anmeldt eller tatt til rettsak over bagateller som strider med f.eks markedsføringsloven (om det er reklame du skal styre med).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...