Gå til innhold

Betingelser for oppkjøring til førerkortet


hermosa

Anbefalte innlegg

Jeg leste, på et annet forum, om kjøreerfaring og øvelseskjøring før man kunne få førerkort for bil. Dette kan da vel umulig stemme?
Sitat:
"De anbefaler at man skal ha kjørt mellom 300 og 500 mil før man kjører opp. Og da er det klart at det blir veldig dyrt å måtte kjøre alle de milene med skolen." 
(Jeg er utestengt fra dette forumet, ellers ville jeg spurt der.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en privatperson som svarer dette til en som spør, vedkommende mener vel at kjøreskoler anbefaler dette. Jeg oppfatter dette som at det også er en betingelse fra kjøreskolers side, men heng deg nå ikke opp i dette. En kjøredistanse på 500 mil vil i mitt tilfelle (her jeg bor) bety for eksempel kjøring til Oslo frem og tilbake 25 ganger. Jeg synes bare det er drøyt mye. Ikke rart at det blir fryktelig dyrt å få førerkort.

Lenke til kommentar

Hvor mange timer/mil man trenger variere fra person til person. Jeg var på informasjonsmøte om øvelseskjøring (hos Statens vegvesen) før jeg begynte med øvelseskjøring med junior. Der anbefalte de å begynne tidligst mulig med privat øvelseskjøringen for få mest mulig mengdetrening over tid. Vet ikke hvor mange mil det ble, men junior kjørte både korte og lange turer etterhvert med L-en på bilen og tok lappen uten problemer med bare nødvendige timer med kjørskolen.

https://www.vegvesen.no/forerkort/ta-forerkort/ovelseskjoring

Endret av Mr D
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg har vært under kjøreopplæring nå og har ikke fått tallfestet hvor mange km jeg bør øvelseskjøre for å bestille oppkjøring. Men kjørelærerne er veldig tydelig på at det er snakk om MYE. Jeg har strøket på førerprøven og kan i allefall bekrefte at de ikke tolererer småfeil heller, så man må kjenne veiene veldig godt. Du burde ha en følelse på hvilken fartsgrense som gjelder uten å være avhengig av skilt, du må kunne kollektivfeltene, vite om det er særordninger her eller der (skiltet står vendt feil vei eller er tatt bort) eller andre ting du kan bli overrumplet av. Det gjelder spesielt om du skal kjøre opp i by. 

Jeg venter nå på å kjøre opp og siden det tar så uendelig lang tid har jeg faktisk kjøpt meg egen bil og bruker den til å øvelseskjøre med. Men jeg har altså fast jobb med god inntekt. Forstår godt at det blir vanskelig for yngre folk. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...