Gå til innhold

Days Gone-sjefen: – Liker du et spill bør du faen meg kjøpe det til full pris


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Helt teit kommentar, det er jo ikke sånn markedet fungerer. Man skaper etterspørsel ved å skape noe unikt som kjøperne vil ha. Salg er også en utmerket måte å spre merkenavnet på. 

For Days Gone sin del så er det mange årsaker til at spillet ikke ble så stort som denne karen skulle ønske. 

Først og fremst, hovedkarakteren kunne vært hvem som helst. Settingen er utdatert og mangler en fengslende historie. Det er ingenting vi ikke har sett før, og det er open world, som kan være direkte lammende dersom selve kjernen av spillet mangler. Noe det i Days Gone tilfelle det gjør.

Se bare på Horizon Zero Dawn. Det hadde floppet fullstendig hadde det ikke hatt en sykt bra historie og kule spillmekanikker. Hovedkarakteren er grei nok, men hele konseptet er det som selger det. Når jeg finner meg i å søke opp ting i spillet, og leser om historien, da vet man at man har truffet noe riktig.

Days Gone mangler alt som skaper en faktisk engasjerende opplevelse. Effekter alene gjør ikke et produkt, effekter legges rundt faktiske idéer, om det så er film, musikk eller spill.

Endret av Kenny Bones
Lenke til kommentar
13 minutes ago, AtterEnBruker said:

Når Subnautica: Below Zero kommer ut skal jeg kjøpe det til fullpris, fordi jeg digger det første spillet og fordi det ikke er hver dag man får en så unik spillopplevelse. Om jeg blir skuffa eller ikke gjenstår å se, men da har jeg iallefall støttet den mer unike siden av spillindustrien.

Fikk subnautica gratis på epic store, runnet det der. Men har senere kjøpt det og below zero på steam. Fantastiske spill,  er ikke mange spill jeg spiller gjennom på 40 timer på et par uker og runder. Men subnautica var et slikt spill.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har inntrykk av at på digitale distribusjonsplatformer er vanlig å operere med prosentandeler av kjøpesummen, i hvert fall i utgangspunktet (mulig tunge aktører kan fremforhandle egne avtaler). For fysiske kopier er jeg usikker, men man ser jo at enkelte utgivere går igjen blant spill som selges til lavere pris etter en tid (hvor Nintendo og Activision er typiske eksempler på utgivere hvor det ikke skjer)

Lenke til kommentar

Vist du vil tjene penger på et spill så burde du ikke ha gått in for PlayStation eksklusivitet da. Så kommer spillet ut på pc markedet 2 år etterpå, når det er alt forseint og folk ikke lengre bryr seg. Nei denne graven gravde du selv i griskhet da du trodde Sony eksklusivitet pengene ville holde deg flytende, og er vell fortjent 😁

  • Liker 1
Lenke til kommentar
57 minutes ago, kimmelovski said:

Litt uenig, jeg så flere videoer om nyeste resident evil, og var villig til å kjøpe det, men etter å ha prøvd demoen følte jeg ikke spillet og dermed sparte jeg 700+ kr :)

Flere utviklere burde ha demoer med for eksempel 30/60 min game time.

Resident Evil 3 remake var første spill i RE serien som jeg runnet samme dag. Tok meg rundt 5 timer. Er relativt kort, men har likevel hadd det utrolig gøy med det spillet å runne det på nytt igjen. Vil annbefale å gi det en sjanse på tilbud. Verste delen med spillet er introen hvor du bare springer framover og ikke behøver å finne ut av noe som helst. Hver gang jeg spillet gjennom det på nytt igjen nu så loader jeg fra en savefil som er fra første plassen du kan save i spillet, er fra da spillet starter. Spillet er mye mer actionpacked enn RE2 remake, men likevel gøy å springe gjennom på nytt igjen. Syns bossene i spillet absolutt er en highlight. På PC finner du også endel mods som jeg syns har forbedret opplevelsen noe, klassisk RE3 musikk, inventar lyder, klassisk nemesis stil etc. Drømmer enda om at capcom skal gi ut moddeverktøy til REengine så moddere selv skal kunne utvide RE3.

Lenke til kommentar

Man må trykke seg inn på forumtråden nederst til høyre under artikkelen og svaret der for sitert kommentaren du svarer. Må innrømme jeg gidder ikke det og heller nevner brukeren jeg svarer med navn.

Edit: gidder ikke*

Må også inn på forumtråden om du vil redigere det du har skrevet.

Endret av Peteguy
Lenke til kommentar

Føler sjæl spill er SJUKT underprisa. Jada, markedskrfter is king og det er den demonen som bestemmer prisnivå og som vi alle bare må underkaste oss. Men uansett da, så tror jeg det er få produkter hvor forholdet mellom utviklingskostnad for produsenten og betalingsvillighet hos kunden er like skjevt.

Og jeg er skyldig i det sjæl. Jeg ventet på at Deus Ex: Human Revolution skulle komme på salg fordi det er et sånn type påkostaspill som "går ut på dato" etter et års tid av en eller annen grunn. Skamme seg.

Liker hvordan de fleste spillene til Nintendo holder seg så stabile i pris. Det vitner om en kunstnerisk integritet, og det løfter også opplevelsen av disse spillene. Du punger ut, og forventer å få noe tilbake, og det gjør du også! Spillet innfrir, gir deg en god opplevelse, og var ikke redd for å kreve betaling! Lugis Mansion 3 for 29,- kroner på 90 % salg? Nei takk.

Lenke til kommentar
The Zipe skrev (18 timer siden):

Som jeg husker, så hadde Days Gone UTROLIG mange bugs når det kom ut, vet ikke om det er fikset i ettertid, men det kan være grunnen til at folk ikke kjøper drittspill til full pris når det kommer ut.

Spilte nettopp igjennom på ps5 og merket ingen bugs, et virkelig bra spill. helt på nivå med resten av spill som får god omtale på Playstation.

Et spill som mange titalls timer god underholdning er ver å betale fullpris for, men er jo ikke vits å betale fulpris når det er såpass mye salg på spill.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...