Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Er det krav til sluk i gulvet i rom for vaskemaskin?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eg meiner at det ikkje er krav om det. Ved etablering av nytt vaskerom så kan det være vanskeleg å oppfylle krava utan å ha sluk. Men det er ikkje forbod mot å plassere vaskemaskina på andre rom enn vaskerommet. I mindre leiligheiter er det til dømes blitt vanleg med vaskemaskin (i staden for oppvaskmaskin) på kjøkkenet utan at det er krav om sluk på kjøkkengolvet av den grunn. 

Men det er heilt klart langt mindre fare for vannskade om det skulle oppstå lekkasje om du har sluk i golvet. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men hvis vaskemaskinen ikke skal stå på et våtrom med sluk, så kan det se ut som om det må finnes et system eller innretning som kan sørge for automatisk avstegning av vannet ved lekasje.

https://waterguard.no/tydeligere-krav-til-lekkasjesikring-i-tek17/

https://dibk.no/regelverk/byggteknisk-forskrift-tek17/15/ii/15-5/?_t_id=hQqOOAskCdmL6ZwececpSw%3D%3D&_t_uuid=7hmRoyNeRpmvNVFhYCNSLQ&_t_q=avstand+til+kommunal+veg&_t_tags=language%3Ano%2Csiteid%3Aa8fed669-6208-4354-8fe6-9c93cb91a133&_t_hit.id=EPiServer_Templates_DIBK_PageTypes_Veiledninger_ParagrafPageType/_067f3dd0-e627-4e01-b04b-d6f62f782a50_no&_t_hit.pos=58

Og et annet spørsmål hvis man nå skal være "firkantet": Gjelder Tek 17 bare fro nye bygg eller gjelder den også for bruken av "gamle" bygg? (Mulig at den ikke gjør det. Men av hensyn til forsikringer og slike ting, så kan det nok sikert være lurt å ha samme eller tilsvarende sikkerhetsnivå.)

slik er den nye formuelringen i veiledningen:

Hvis bygningens faste vanninstallasjon har et innendørs tappested hvor lekkasjevannet ikke vil renne til et sluk eller i et overløp, må det monteres en automatisk lekkasjestopper. Det samme gjelder for tilkoblingspunkter for produkter og utstyr som bruker vann, for eksempel vaskemaskin og oppvaskmaskin. Automatisk lekkasjestopper er en fuktføler som gir signal til en ventil som stenger vanntilførselen.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...