Gå til innhold

Avslørte amerikanske planer om å kjøpe inn store mengder norske våpen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
TorHansen skrev (55 minutter siden):

Huum, flytter Kongsberg all produksjon til USA? Og selger de alt via USA? Men flott at de gjør det bra altså! 

De flytter vel ikke all produksjon til USA. De nærmeste allierte har vel tradisjon for produksjon av viktige forsvarsteknologi på tvers av landene. Som f.eks den gang USA fikk produsere Rolls Royce Merlin flymotor på lisens i USA. Da med navn Rolls Royce Packard Merlin. V-12 motoren på 27 liter med kompressor ble produsert i 150 000 eksemplarer og blir den dag i dag regnet som verdens mest vellykkede og robuste ottomotor. Den ble brukt i fly,båter og tanks og har vel en stor del av æren for de alliertes seier i 2 verdenskrig. Engelskmennene kunne motorfaget til fingerspissene. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
On 4/9/2021 at 7:36 PM, TorHansen said:

Huum, flytter Kongsberg all produksjon til USA? Og selger de alt via USA? Men flott at de gjør det bra altså! 

Det er utrolig sjeldent at USA kjøper forsvarsmateriell som ikke er produsert i USA, og at de har gjort det hittil viser i grunn bare hvor få amerikanske alternativer de har. Det er altså ikke spesielt uvanlig at om de kjøper utenlandske produkter, så krever de at produksjonen foregår i USA. Se på det som en gjenkjøpsavtale. USA er enda mer proteksjonistiske enn europeiske land når det gjelder slikt.

Det er vel forøvrig ikke snakk om å flytte *all* produksjon til USA, men at USA's ordrer produseres i USA. Selvfølgelig, det USA ønsker er jo at det skal bidra til fremtidig økonomisk gevinst for USA, ved at produksjonen i USA utvides for eksport og skaper arbeidsplasser osv, og det kan jo godt være de har rett i. For Kongsberg og deres aksjonærer har det ingenting å si. For Norges del er det jo selvfølgelig et tap.

Endret av likferd
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...