Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

3000w varme trenger nedkjøling


Anbefalte innlegg

sedsberg skrev (38 minutter siden):

De der suger så balle at man bør sky de som pesten!

Legg her i litt mer og få en skikkelig sentrifugalvifte. F.eks: https://www.mikrogartneriet.no/products/kanalvifte-400m3t-125mm

Kan jeg ha denne langs bakkenivå? Eller stiger varmen? Hva trenger jeg av rør\kanaler? Hvor stort hull i veggen ser jeg på?

Endret av SkyHead
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
15 hours ago, SkyHead said:

Kan jeg ha denne langs bakkenivå? Eller stiger varmen? Hva trenger jeg av rør\kanaler? Hvor stort hull i veggen ser jeg på?

Varmen vil stige opp og det mest naturlige vil nok være å plassere et punkt for "utblåsing" forholdsvis langt oppe på veggen.

Hvorvidt det også er nødvendig med åninger eller kanaler også for å lede luft inn kommer vel sannsynligvis an på hvor tett leiligheten er. Man bør ta høyde for at det vil bli områder med "trekk og kulde" der ny kald uteluft kommer inn.

Viftens kapasitet er vel neppe noen stor eller viktig problemstilling får å blåse ut varmen fra 3.000W. Det som kanskje er litt viktig det er at man ikke får en vifte som støyer.

Vann og fukt som kommer inn via ventilasjonskanalen er også en problemstilling. Ved inntaket så må det vaære en form for "skjerm/gitter" som hindrer vann å komme inn.

Her er vel kanskje også en enkel og rimelig løsning. Har neppe den helt store kapasitet, men kanskje tilstrekkelig, sammen med en varmepumpe.

https://www.megaflis.no/bad/baderomsvifter/flexit-baderomsvifte-silent-eco-100-msnorbryter

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...