Jump to content
Redaksjonen.

Mercedes EQS kommer med to batteristørrelser

Recommended Posts

Det er CATL som står for batteriene. Det er på tide at Europa får et batteriselskap som kan gjøre kontinentet mindre avhengig av østasiatiske giganter for batteriproduksjon. CATL, LG, Samsung og Panasonic er de største produsentene.

Share this post


Link to post

515 Nm er nok ikke dreiemomentet på hjulene, det må multipliseres med girutvekslingen. Hvis vi antar at den er ca. 10, så er det rundt 5000 Nm. Med 0.4m hjulradie gir det en skyvkraft på ca 12.5 kN. Det skulle gi 2.5 tonn en akselerasjon på ca 0.5g.  Som i beste fall gir 0-100 på 5.5s (hvis den holder momentet helt opp til 100 km/t).

Edited by J-Å
  • Like 2

Share this post


Link to post

Hvis man lurer på hva en S-klasse bil koster, er man ikke i målgruppen. Fossilutgavene koster rundt 2 mill. Hvis man ikke har valgt «alt» av utstyr, er bilen vanskelig å selge senere. Disse bilene er for folk som kjører mye og ønsker seg det beste. De faller vanligvis ganske mye i pris etter et par år.

En veldig flott bil. Fint at de faktisk gjør fronten mer anonym er fossil-utgaven, i motsetning til BMW som dessverre har hengt seg opp i «haikjeft»-nyrene sine.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Startprisene på nye S-klasse ligger fra 750k til ca 1 mill uten avgifter, og man får en bra bil med 3-400k i utstyr. Tipper derfor at EQS vil ligge i samme prisleie som Taycan, mao litt over millionen for en velspekket, bakhjulsdrevet, basisversjon.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...