Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Overgrep fra psykiater ved Ålesund sykehus


Gjest b99da...d7f

Anbefalte innlegg

Gjest b99da...d7f

Jeg opplevde overgrep fra en psykiater. Denne mannen sørget for å male meg som sinnslidende av ingenting. Det er begått løgner i føring av journaler, og det er begått manipulasjoner av såkalt 'bevis' som han hevder under tilsyn. Flere ganger påstod han at jeg ikke hadde noen form for rett til å klage ham inn. Det var glimt av skadefryd fra ham da han sa dette, og noen andre ganger han drev sjikane. Men han har vært svært flink til å snakke for seg under tilsyn. Men påstandene stemmer ikke overens med virkeligheten. 

Overgrepene er alvorlige nok til at han kan havne i fengsel, og miste sin medisinske lisens. Men det ser ut til at han klarer å kave seg unna. I all hovedsak fordi Statsforvalteren i Møre og Romsdal ikke er interessert i å bruke ressurser på noen tilsyn. 

 

Er det noen andre som har opplevd dette ved dette sykehuset? Jeg vil gjerne opprette kontakt. 

Jeg har hørt et par andre påpeke at de virkelig ikke liker den mannen, og denne mannen, samt hans avdeling, er gitt en stjerne av samtlige anmeldelser på Google og andre steder jeg har besøkt. 

Anonymous poster hash: b99da...d7f

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har selv ikke vært utsatt for at helsepersonell har tillagt meg symptomer av en helsetilstand jeg ikke selv er enig i.
Derimot har jeg møtt en rekke mennesker som har samme opplevelser som du beskriver.

Har du vært utsatt for tvang etter psykiskhelsevernloven? Har du i så fall vært fremsatt for kontrollkommisjonen? Hva har din advokat sagt om situasjonen, hvilke råd har du fått av vedkommende?

Har du vært i kontakt med Pasient- og brukerombudet? Hos dem får du gratis juridisk råd og veiledning om hvordan du kan gå frem for å få dine rettigheter oppfylt.
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest b99da...d7f

Takker for ditt svar, men jeg trenger ikke noen råd for saken. Jeg trenger å komme i kontakt med flere av dem som har vært hans ofre. Vi bør gå sammen om å påvise hvordan denne mannen er, for det er alt for stor vektlegging av innholdet i en journal. Jeg har skrevet ned hans påstander, hva som ble sagt, og jeg har til og med flere lydopptak av vedkommende. Men dette er visst ingenting i forhold til hva en übermensch med Førerens prinsipp -- altså en lege -- skribler ned i journalen. Andre personell ved andre ombud har sagt til meg "at slikt er dessverre svært vanlig", og at det dessverre er svært vanskelig å gå frem pga. vektleggingen av enhver legejournal. 

Så ja -- kommer jeg i kontakt med flere av hans ofre -- så har jeg en større sjanse. 

Dette er et område hvor Europeiske domstoler har dømt Norge for å begå systemisk menneskerettighetsbrudd. 

Anonymous poster hash: b99da...d7f

Lenke til kommentar
Gjest b99da...d7f skrev (3 timer siden):

Men dette er visst ingenting i forhold til hva en übermensch med Førerens prinsipp -- altså en lege -- skribler ned i journalen.

Hvis du skal nå frem på det som skal virke som en seriøs måte, hvor du/dere retter din/deres fortelling om mulige brudd på både norske helselover og EMK, så bør du unnlate slik ordbruk.
Berettiget sinne eller ikke, det er en tynn - tynn linje mellom når en pasient retter det som kan se ut som paranoid kritikk mot helsepersonell i psykisk helsevesen, og det å fremstå som et virkelig offer for manglende faglighet hos helsepersonell.

Det er derfor jeg råder deg til å få hjelp til å få noen annen som fører ditt / deres ord mot sykehuset. Hvis-ut-i-fall-at det du beskriver er sant, noe som faktisk ikke er usannsynlig, så er du ikke det første offeret. Det er kurant å lete etter flere offer på et forum, eller Facebookgruppe, hva vet jeg.. men bestemmelsene i helselovgivningen har formkrav for hvordan man går frem. Dine sjanser er størst når du følger disse, og/eller kontakter media.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest 7dd9f...4cd

Jeg tror at det er viktig at du deler informasjon og spørsmål rundt dette med folk som virkelig kjenner deg av familie og venner. Gjerne folk som ofte har vært på besøk hjemme eller på psykiatrisk. Disse menneskene kan hjelpe deg å sortere i journalpåstandene som du er uenig med psykiateren i. Kan hende du kan få hentet uttalelser om at deler av dette kjenner de seg absolutt ikke igjen i. Jeg tror at det vil styrke saken din. At de kan redegjøre ihvertfall noe på hvor sannsynlig det er det psykiater påstår. En advokat kjenner deg jo ikke. Har du pratet med fastlegen rundt dette? Det må jo være noe råd å få derfra vel?

Det vil jo være en belastning for det sykehus og den helsearbeider det gjelder å få påstander fra pasient på seg også. Samt alle som lytter til deg vil jo automatisk forsøke å vurdere litt på troverdigheten uten å forsøke å støte deg. Det er helt sikkert ikke noe lett å stå midt oppi denne type løgner.

Anonymous poster hash: 7dd9f...4cd

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...