Gå til innhold

Forbrukslån som står i mitt navn


Anbefalte innlegg

For noen år siden var jeg ung og dum, og tok opp ett ganske stort forbrukslån til min mor som hun betaler på. Nå vil jeg kjøpe bolig, men pga lånet vil jo jeg kunne låne vesentlig mindre en om det ikke hadde vært der. Tror dere at det hjelper i banken at jeg kan dokumentere at min mor står for alle utgiftene vedrørende lånet? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det nytter ikke at hun betaler på lånet så lenge lånet står på deg.

Din mor har dessverre stukket noen kjepper i hjulene dine, og eneste løsningen jeg ser er at dere begge får lånet nedbetalt og oppretter en privat låneavtale der din mor betaler det du finansierte av hennes forbrukslån. Det er viktig at låneavtalen er på svart-hvitt, da enkelte i gjeld kan handle i desperasjon og prøve å unndra seg sitt private lån.

Få vekk det lånet før det blir misligholdt og vokser utenfor din kontroll. At din mor ikke er betalingsdyktig får mange alarmer til å gå, og det hadde vært veldig synd om du ble dratt med i dragsuget.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Juridisk så er vell forbrukslånet kun ditt. Du og din mor har også et privatlån dere i mellom på samme beløp som er helt adskilt fra ditt forbrukslån. Uansett hva som skjer med din mor så svarer du fortsatt for forbrukslånet. Jeg ville hørt med mor om å få en dato for når hun kan betale tilbake/betalingsplan og eventuelt om hun har noe hun kan selge for å innfri lånet ovenfor deg.

På en måte så har din mor utnyttet/lurt deg for å omgå bankenes rutiner i forhold til lånesikkerhet. Hvor gammel var du når du tok opp dette lånet, var det slik at din mor brukte f.eks din bankid og gjorde dette på egenhånd (id tyveri)?

Endret av andr3as
Lenke til kommentar

Din mor betaler avdragene på forbrukslånet sier du. Samtidig ønsker du å kjøpe bolig - da antar jeg at du har egenkapital tilgjengelig? Betal ned lånet med dine egne penger. Få din mor til å tegne en gjeldsavtale til deg. Slik at dette blir et privat lån mellom deg og din mor. Deretter må du spare opp egenkapitalen på nytt. Det svir nok kraftig. Men sånn er det bare. 

I noen tilfeller kan du få et lån gjennom arbeidsgiveren din. Så dersom du har et godt forhold til din arbeidsgiver og forklarer situasjonen til dem. Så kan det være mulig de ønsker å hjelpe deg med å betale ut lånet. 

Forbrukslånet er ditt. Det står på ditt navn - og du har tatt det opp. At din mor betaler ned avdragene for deg - og at lånet opprinnelig var hennes er ikke noe banken tar hensyn til. De ser bare et stor lån, i ditt navn. Da er det din gjeld. 

Jeg var også "ung og dum" for 20 år siden, og gjorde noe lignende. Det som løste min situasjon var at jeg meldte meg opp til noen studier på universitetet og kvalifiserte derfor til studielån som har en meget gunstig rente. Disse pengene satte jeg grett på gjeldsposten og fikk dermed kjapt redusert rentene fra 24% til 2%. I tillegg lærte jeg meg masse historie. ^^ 

 

Lenke til kommentar
Aisha skrev (23 minutter siden):

Takk for svar. Jeg har egenkapital tilgjengelig ja. Skjønner jo at mamma har utnyttet det at jeg har en OK inntekt. Desverre har jeg gitt mye av meg selv til min mamma, men aldri fått noe tilbake. 

Husk vi har NAV som får ta seg av moren din økonomisk fremover. Vær litt egoistisk det er ikke alltid det lønner seg å være snill, spesielt ikke med økonomi. Lykke til 👍

Lenke til kommentar
Aisha skrev (4 timer siden):

Takk for svar. Jeg har egenkapital tilgjengelig ja. Skjønner jo at mamma har utnyttet det at jeg har en OK inntekt. Desverre har jeg gitt mye av meg selv til min mamma, men aldri fått noe tilbake. 

Om du har Egenkapital så får du kanskje ikke brukt den uansett med lånet, vurder derfor å skrive gjeldskontrakt med moren din og heller betale ut hele eller deler av lånet med egenkapitalen slik at dere blir fortere ferdig. Da får nok mor en mye lavere rente å forholde seg til også, win-win. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den største kjærlighet du kan gi til din mor - er faktisk å si nei til lån og være knallhard når det gjelder økonomi. Du hjelper mer ved å si nei, noe som vil tvinge henne til å selv ta tak i problemene. Enn å gi etter for presset. Straks din mor forstår at et nei er et nei - så slutter presset. Så lenge du er veldig tydelig. Din mor kan forsøke å overtale deg (manipulere) ved å spille på det emosjonelle. Men er det ekstremt krise så stiller NAV opp. I tillegg plikter alle kommuner i Norge å gi gratis gjeldsrådgivning der din mor kan få hjelp.

Et tydelig nei føles kanskje hardt og brutalt. Men det er tøff kjærlighet. Enkelt og greit.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...