Jump to content
Sign in to follow this  
nadina

Sparkel sprekker, Jotun slettvegg eller anne renoveringsduk?

Recommended Posts

Hei!

Har en gammalblokk leilighet og skule pusse opp veggene. Veggen først hadde strietapet, så var den sparkla og..kankjse grunna med noe spesielt før det ble limt viniltapeten. Nå har jeg tatt av vinilytapeten og oppdaget at det er sprekkene i den underliggende sparkelen eller grunningen. Jeg har hatt et lag med rullesparkel for å jevne ting ut, men min nye sprkalaen sprekker på samme stedene. Jeg begynt å male og og ser at veggen sprekker på nytt, nye steder. Så nå vet jeg ikke helt hvordan å løse dette? Skulle man sparkle enda et lag? Men er litt redd at sparkelen også skal begynne å sprekke. 

Her på bilder ser dere sprekker på et lag med sparkel og et lag med maling. hvordan burde man løst dette så det blir fint slett vegg som jeg kan male? Kan jotunn slettvegg "tapet" vært løsning? Men er litt redd at skjøtene kommer til å syns...

Noen har no erfaringer å dele? SPesielt med disse renoveringdukene, blir det stygt med skjøter etter maling?

167632029_1135083516940561_7540215825063006051_n.jpg

Share this post


Link to post

Du sier du fjernet tapet, men hva består veggen av? Gips? Betong? Sponplater? Jeg opplevde en gang at grunning sprakk på samme måte. Da hadde jeg heldigvis bare tatt en liten vegg. Usikker på hvorfor - mulig gammel grunning, støvete underlag eller ikke tilstrekkelig tørking før grunning. 

Jeg har brukt rehabtapet i en gang uten dagslys . Det blir OK resultat hvis du er stødig med sparkling. Limte tapeten med ca 1-2 mm avstand fra hverandre, og fylte med sparkel for å få sømløse skjøter. Er du veldig nøye, så kan det bli fint nok. Originalt underlag bør være rimelig slett, da større ujevnheter synes noe gjennom tapten.

Jeg har ingen problem med å bruke dette i birom som gang, soverom, bod osv. Skulle jeg pusset opp hele stuen med mye dagslys fra vinduer, ville jeg vurdert noe som gir mer perfekt resultat (rehabgips, for eksempel). Hilsen hobbyoppusser, ikke proff maler. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...