Jump to content
Sign in to follow this  
henniing

Hvordan har egentlig dyrene i Norge det? Og hvorfor bør vi spise mindre kjøtt?

Recommended Posts

Hallo! 

I den nye podcasten til Hennings Verden kan du lære utrolig mye om hvordan dyrene i Norge har det, i en samtale med Norun Haugen. Norun kom i 2019 ut med dokumentaren "Griseindustriens hemmeligheter" som ble vist på NRK. Hun gikk fem år undercover for å granske industrien. 
 
Nå er hun med på podcasten for å gi en oppdatering rundt tema. Podcasten er både en smule trist da man lærer mye om hvordan dyrene har det, men også oppløftende. Det hjelper faktisk utrolig mye å spise mindre kjøtt, og mer økologisk. 
 
Visste du f.eks at vi slakter omtrent 70 millioner kyllinger i året i Norge? eller at noen av våre skattepenger går til å holde prisen på kjøtt nede? 
 
Sjekk gjerne ut podcasten 
Eller Spotify/Itunes: https://kite.link/norunhaugen
og fortell gjerne hva dere syntes om tema :)
  • Like 3

Share this post


Link to post
1 hour ago, Atib Azzad said:

Supert at du gir henne en plattform.
Fremdeles en ganske underkommunisert bilde hun presenterer.

takker! 

Share this post


Link to post

Storfe er ett resurs-sluk som overgår alle andre typer kjøtt med enorm margin, storfe er visst ikke særlig sunt heller, støtter avvikling av støtten.
Fisk er motsatt på mange måter, fisk er sunt, krever langt mindre resurser, og vi sender 90% av fisken utenlands til 20,- kg.

Edited by Alexander4840
  • Like 1

Share this post


Link to post

Jeg velger ofte å ikke kjøpe en del kjøttmst i butikken nettopp på grunn av hvordan dyr behandles. Noe blir det, men mye mindre enn før. Kommer også stadig flere kjøttfrie alternativer og noen av de er faktisk gode.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Alexander4840 skrev (På 4.4.2021 den 13.44):

Storfe er ett resurs-sluk som overgår alle andre typer kjøtt med enorm margin, storfe er visst ikke særlig sunt heller, støtter avvikling av støtten.
Fisk er motsatt på mange måter, fisk er sunt, krever langt mindre resurser, og vi sender 90% av fisken utenlands til 20,- kg.

Noe av grunnen til at vi sender fisken utenlands er visstnok fordi Norske tollmurer på landbruksprodukter har fått våre handelspartnere til å legge toll på foredlede fiske-produkter. De tar gjerne imot fisken som kommer opp av havet her, men de vil ikke at vi skal få verdiskapningen som ligger i å filetere og prosessere råvarene.

En annen forklaring er selvsagt at lønnsnivå i Norge er langt høyere enn i lavkostland, at Norge er et lite marked, og at vi (på noen måter) er forbausende lite kvalitetsbevisste/betalingsvillige.

 

Det virker fornuftig å dyrke gress i Norge, putte det gresset inn i drøvtyggere, å spise kjøtt og melk, og å gjenvinne kloakken vår til gjødsel til de samme åkrene. Og å jage sau og geit opp på fjellet for å beite på en "gratis" ressurs. Å bruke mye penger på å støtte det samme systemet utover kundenes betalingsvillighet - spesielt når man uansett må spe på med soya fra Brasil virker litt mer tvilsomt.

-k

Edited by knutinh
  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...