Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

OpenDns på Telenor ruter


Anbefalte innlegg

Hei, har tidligere hatt en Netgear ruter med opendns. Opendns systemet gjorde det mulig å blokkere porno, phising og lignende sider.

Fikk installert ny ruter fra Telenor, og ønsker å bruke samme opendns på denne.

Noen som har erfaring for å sette opp opendns på denne type ruter?

Eller om det finnes alternative metode?

Tror det er en vanlig type i Norge. Står kun "Wifi Ruter" under den. Usikker på merket.

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er det noen år siden jeg har brukt OpenDNS, men så lenge de fortsatt har klienten man kan kjøre på en maskin i nettverket som oppdaterer IP-adresse knyttet til OpenDNS-kontoen, skal man kunne kjøre det uten direkte støtte på ruteren. Man endrer DNS-innstillingene via wifi.telenor.no som Janvik er inne på. Kontoen hos OpenDNS vil da se at forespørsler fra den IP-en man har skal ha de reglene man har satt for sin konto.

Hvis man ikke trenger å ha ha custom-regler, f.eks. i henhold til kategoriene som skal filtreres, kan man også bare direkte sette opp DNS IP-adressen hos OpenDNS for Family Shield.

Forskjellen her mot Netgear-ruteren, er at Netgear har en integrert klient som oppdaterer IP-adressen hvis man får ny, samt at man vel kan sette opp regler for OpenDNS direkte i rutergrensesnittet i stedet for via websidene til OpenDNS.

Husk at DNS-basert filtrering via ruteren kommer man som regel fort forbi gjennom bruk av diverse VPN-tjenester (omså gratis), sette opp en annen DNS-server på klienten eller aktivere DNS over HTTPS i nettleseren. Ellers slå av wifi på mobilen slik at man går over på mobilnettet. Om det er barn man her ønsker å begrense tilgangen til, ville jeg kanskje heller sett på en del av sikkerhetspakkene som har klientprogramvare for forskjellige plattformer og mulighet til å sette opp profiler for hvert barn som da gjenbrukes på forskjellige enheter som de har.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Porkcharsui said:

Takk for utfyllende svar.

Blir for teknisk, blir at jeg kjøper en Netgear ruter istede.

Nja, blir vel strengt tatt ikke noe mer teknisk - i hvert fall ikke hvis det er standard "family shield"-oppsett man bruker så er det jo kun å legge inn i IP-adressen til DNS-serveren for Family Shield (208.67.222.123 og 208.67.220.123). Disse kan man jo også legge inn på klienter om man ønsker at det bare er noen av enhetene i nettet som skal være filtrert, eller at man ønsker at filtreringen skal være på plass på eksempelvis mobile enheter når de ikke brukes hjemme.

Men som sagt, "bypass" av OpenDNS er veldig enkelt. Kanskje greit for en 5-11 åring, men litt eldre kan de nok fort finne ut av hvordan man kommer seg rundt det.

Lenke til kommentar

Aktiver avanserte innstillinger. Gå på DNS og deaktivere Nettvern. Sett inn IPv4- og IPv6-adressene til OpenDNS. Usikker på om OpenDNS Family Shield støtter IPv6. Hvis de ikke har en adresse for dette, kan du deaktivere IPv6 under "WAN-protokoll" i ruteroppsettet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...