Gå til innhold

Tips til billig mat?


Anbefalte innlegg

Noen som har tips til billig mat? Tror det er ganske billig det jeg bruker å spiser, men er stort sett samme hele tiden. Spiser enten ostesmørbrød, brødskive med karbonade og egg, eller pasta med kjøttdeig. 

Og det er egentlig det eneste jeg spiser. Av og til mexikanske gryte istede for pasta. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Billiste er vel ris på innvandrer-butikker. Ellers er det billig med bønner og kikerter (ferdig på boks eller i pakke fra f.eks First Price eller Eldorado). Du får dem tørre også, men det tar vanligvis mye tid å lage. Spiser du tomater får du en pakke fra Eldorado for en femmer. Grei base til det du skal lage.

Lenke til kommentar

Vegetaralternativ et stort sett billegare, kva med å lage mexikansk gryte med bønner og mais? 

Har du fryser kan du lage lapskaus ganske billig, bruk gjerne svineknoke som gir billig kjøtt og kraft til suppa. Det blir fort mykje mat så du bør fryse ned ein del til seinare. 

Eit anna tips er å laste ned "throw no more" appen der du kan søke opp billige datovarer i nærheita. Får du kjøpt kjøtt eller fisk til halv pris så blir det fort billig middag. Å kjøpe datovarer er også ein billig og enkel måte å prøve ut nye matvarer på som du kanskje ikkje hadde tenkt på å kjøpe til fullpris?

Lenke til kommentar

Vet ikke om det gjelder alle butikker, men på Kiwi her hvor jeg bor så bruker de å fylle opp halvpris disken noen timer før stenge tid på Lørdager. Det er normalt varer som da går ut på dato Mandag eller Tirsdag. Jeg hamstret 15 pakker med pepper biff nå sist lørdag til rundt 15kr pr pakke.

Lenke til kommentar

Kikerter (og ris) på innvandrerbutikker. Kjøp tørre kikerter, og legg dem i bløt i en bolle med vann kvelden før. Så er de like ferdige som butikk-kjøpte. Trenger ikke koke dem.

Kan spises rå i salat, stekes med litt chili , i saus, moses med kjøkkenmaskin sammen med krydder og olivenolje til hummus++

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Poteter, gulrøtter og kål pluss andre grønnsaker kan du lage flere retter av, og de holder seg ihverfall en uke, riktig oppbevart, om ikke mer.

En grei rett er å raspe to poteter, to gulrøtter og skjære en halv kål i tynne strimler i en bolle. Visp sammen to egg, og hell oppi blandingen, og tilsett tørt raspet brød eller kavring. Salt og muskat. Bland alt sammen og stek på to hundre grader i en langpanne i ovnen etter å ha lagt det flatere ut. Skjær i passende biter når det er ferdigstekt.

Du tilpasser oppskriften til hvor mye du spiser. Det kan blandes i ulike ting som oppskåret skinke, eller serveres til annet du syns passer, og det er godt med hakket løk i. Bruk fantasien. Billig sunt og godt. 

Lenke til kommentar
The Avatar skrev (På 29.3.2021 den 18.33):

kva med å lage mexikansk gryte med bønner og mais? 

Dette har jeg laget flere ganger, og jeg synes det er bedre enn med kjøttdeig.

Putter oppi Jalapenos også 

Restene har jeg laget Burrito av, med ost, og tar med på turer 
De ligger i fryseren og tiner til man skal spise de.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...