Gå til innhold

Kjøling av minne på Nvidia 30-serie kort


Anbefalte innlegg

Har sett en del på crypto mining poster rundt omkring på nettet som viser at minnet på 30-serie kortene går opptil hele 108 grader når det overclockes til 1000+ Mhz.

Fant ut at dette er ikke bare nyttig for mining men generelt for gaming da du kan bytte ut thermalpads'ene på bakplaten og sette på kjøleribber i tillegg for å senke temperaturen drastisk. Noen går ned fra 100-104 grader til 70-80 grader når de spiller. Fantastisk for stabiliteten på gaming og gjør at du starter å lure på hvorfor bakplatene er flate og ikke har kjøleribber på seg. Spesielt med hvordan ikke engang GPU-Z måler temperaturen på GPUen sitt minne engang. 

Tenkte å lufte om noen vet hva slags thermalpads og løsninger som er gode å kjøpe her i landet for dette? Noen kjøleribber som er bedre enn andre feks?

Har nå bestilt noen 40x40mm kjøleribber for å sette på bakplaten og har planer om å handle noen stykk 0.5-3mm 12.8 W/m.k  thermalpads fra aliexpress for å sette på mellom minnet på forsiden og baksiden. Mange her vet om gode løsninger på disse tingene som er nærmere enn kina er og det er kjekt å vite hvordan andre løser ting som dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
goofer skrev (8 minutter siden):

Jeg har bestilt nye Thermal pads til mitt 3080 Suprim X, men jeg mener å ha lest at å bytte de på bakplaten har liten/ingen påvirkning. Så jeg har kun tenkt å bytte de på fremsiden rundt GPU.

Det er kun 3090 som har minnebrikker på baksiden av PCB mot bakplaten. 

Lenke til kommentar
starflame skrev (3 timer siden):

Har sett en del på crypto mining poster rundt omkring på nettet som viser at minnet på 30-serie kortene går opptil hele 108 grader når det overclockes til 1000+ Mhz.

Er ikke sikkert du trenger overklokke minnet for å nå 110C på 3080/3090. Mitt Asus 3080 Strix kort hadde temperaturer på 110C med powerlimit på  >= 51% når jeg minet. De fleste spill gikk greit, men det hendte jeg fikk noen peaks på 110C (lå typisk 106-108C).

Men en ting jeg merket var at gpu hadde mye thermal paste! Har i ettertid lurt på om det kan ha vært grunnen til temperaturene. Blir bare med spekulasjonene selvfølgelig, men det skal ikke rare glippen til mellom thermal padsene på minnet og kjøleren før man eventuelt kan få problemer.

Ellers kjøpte jeg "Grizzly Minus 8" (8W/mK) fra Proshop som erstattet de gamle. La også på backplate, men om det har noe for seg vet jeg ikke. Siden jeg hadde nok pads tenkte jeg "why not". Er en del minere på youtube som påstår at det skal gi resultater, derav la jeg også på backplate. Uansett, etterpå hadde jeg mining-temps på 92C (+875MHz på minnet).

Gaming er også en fryd nå!!! Helt annen opplevelse mtp. støynivå! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har kjøpt en mengde thermal pads i ulike tykkelser fra digital impuls for å prøve å få ned temperaturen på strix 3090. Er det kvaliteten på stock padsene som er dårlig på kortene eller er det plasseringen? Burde man bytte alle eller holder det med de som er på minnet? Er litt usikker på effekten på disse siden de er så rimelige men tenker å teste før jeg evt går for Thermal grizzly minus 8

Lenke til kommentar

Her er en oppmåling av PCB og tykkelse på de steder man burde legge ekstra thermalpads for EVGA 3080 ULTRA FTW3 om noen vil ta vare på. Funnet på r/nvidia.

Helt til venstre og helt til høyre kan du se de har lagt 3mm pads. Baksiden skal også være 3mm fra det jeg har hørt, og hjelper å flytte varmen bort fra PCBen. Derimot, jeg ser mye råd om å sette på pads under bakplaten og noen skipper platen i favør for kjøleribber.

Skal teste litt når jeg mottar mine pads, får håper det senker temperaturene litt. Usikker på om 8.5 W/mK thermal paste er bedre enn en 12.5 W/mK thermal pad for GPU brikken. Tenker det må Må lese mer on det før jeg går i gang, virker som om thermalpasten er best men hvem vet.

1582208564_thermalpads2.thumb.jpg.4714c7c7c99dabc2c766155bd4a5c5d9.jpg

Fant en tråd som viser en guide på gjennomføring av det hele, samt pad plassering på bakplaten. Veldig nyttig: https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/kpwygp/evga_3080_ftw3_ultra_full_thermal_pad_and_paste/P1cOPU1.jpg

Endret av starflame
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, QUiPS said:

Her er fra ene 3080'en som jeg har plassert kjøleribber på, fungerer overraskende godt.

Kommer aldri til å forstå hvorfor backplates er helt flate istedenfor å ha hele være en kjøleribbe likt som en SSD sin.

Hadde gjort mye for å dra nytte av god airflow i kabinettet og ta bort noen ekstra grader fra hele kortet om hele bakdelen var 20mm høye ribber. Ser veldig bra ut på kortet ditt! Er helt likt det jeg skal sette opp.

Hvor tykke er padsene som du fester de på ribben? Jeg tenker å bruke 0.5mm pads

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...