Gå til innhold

Finnes det en oppskrift for håndsåpe og antibac i ett?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Såpe og antibac er to forskjellige ting som ikke lar seg kombinere. Det finnes såkalte "antibakterielle såper" - men alle såper er antibakteriell. Det er jo derfor vi vasker oss på hendene. Så slike såper er kun et markedsføringstriks (les: lureri). (Kilde: https://forskning.no/bakterier-hygiene-sykdommer/risikabel-antibakteriell-sape/998643)

Flytende såpe på pumpeflaske (som egentlig ikke er såpe, men klassifisert som et renseprodukt) slår antiback. Vanlig såpe (type såpebar) som du fukter mellom hvert bruk, vil alltid ha noen bakterier på overflaten av såpestykket - så det er en bitteliten teoretisk mulighet at dette kan smitte over på neste person som bruker såpen (ved feil bruk). Men selv her er risikoen minimal. 

Når det gjelder renholdsprodukter for ditt og datt... så er kjemien nokså identisk i det meste. Det er kun parfymeringen som avviker noe, og mikroskopiske kjemiske forskjeller. "Jif Baderom" og "Jif Kjøkken" - er ganske så identiske. Men det lages et mylder av ulike produkter til alle verdens formål. Kun for å "skape et behov" - slik ble også "antibakteriell såpe" funnet på av Lilleborg & Co.

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...