Jump to content
Sign in to follow this  
Nysgjerrig3

Finnes det en oppskrift for håndsåpe og antibac i ett?

Recommended Posts

Såpe og antibac er to forskjellige ting som ikke lar seg kombinere. Det finnes såkalte "antibakterielle såper" - men alle såper er antibakteriell. Det er jo derfor vi vasker oss på hendene. Så slike såper er kun et markedsføringstriks (les: lureri). (Kilde: https://forskning.no/bakterier-hygiene-sykdommer/risikabel-antibakteriell-sape/998643)

Flytende såpe på pumpeflaske (som egentlig ikke er såpe, men klassifisert som et renseprodukt) slår antiback. Vanlig såpe (type såpebar) som du fukter mellom hvert bruk, vil alltid ha noen bakterier på overflaten av såpestykket - så det er en bitteliten teoretisk mulighet at dette kan smitte over på neste person som bruker såpen (ved feil bruk). Men selv her er risikoen minimal. 

Når det gjelder renholdsprodukter for ditt og datt... så er kjemien nokså identisk i det meste. Det er kun parfymeringen som avviker noe, og mikroskopiske kjemiske forskjeller. "Jif Baderom" og "Jif Kjøkken" - er ganske så identiske. Men det lages et mylder av ulike produkter til alle verdens formål. Kun for å "skape et behov" - slik ble også "antibakteriell såpe" funnet på av Lilleborg & Co.

 

 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...