Jump to content
FullColor

Hvordan sette pris på brukt elektronikk ? (integrert forsterker))

Recommended Posts

Ja, jeg lurer på, som overskriften sier, hvordan man pris setter brukt elektronikk. I dette tilfelle en svært lite brukt yamaha R-N803D som ligger rundt 8000kr+ ny. (https://www.prisjakt.no/product.php?p=4426351)

Hvordan vet man egentlig hva som er for mye eller for lite, utenom og bare se rundt på markedet og sammenligne samme, eller lignende produkter?

 

P.s. og i samme slengen, har noen lyst til og forklare meg forskjellen mellom integrert vs forforsterker. Så vel som hvordan jeg går fram om jeg vil ha en rør forsterker med kt88 rør, kombinert med evnen til å spille av lyd fra pc/eller nettverk? Rør forsterkere synes å gå opp i lyd kvalitet, men langt langt ned i bekvemelighet. Er dette riktig antatt av meg ? Tingen er, at jeg jo elsker å ha ting lettvindt og funksjonabelt, men vil så veldig gjerne ha den varme, kraftfulle, dynamiske/levende lyden av en rørforsterker. (Som jeg en gang fikk høre på av en annen som hadde nettopp det, og det hørtes bra ut.)

Edited by FullColor

Share this post


Link to post

Kan svare på ene spørsmålet ditt: En integrert forsterker har en forsterkerdel innebygget som gir effekt til høyttalerene dine. En forforsterker har ikke dette, og må da brukes sammen en effektforsterker for å gi signal til dine passive høyttalere, evt kan en forforsterker kobles rett på aktive høyttalere (altså høyttalere med innebygget forsterker). 

Share this post


Link to post

Kun markedet kan sette rett pris på produktet ditt. Men du vil gjerne ha et utgangspunkt der du ser andre tilsvarende produkter ligger, som du selv sier. Da er vel HifiShark det første stedet man ser på, www.hifishark.com. Der får man det globale markedet, men også norske annonser. Skal mye til for at du ikke finner akkurat produktet du skal selge der.

Når det gjelder rør kan du ikke få helt det du spør etter. Selv om det er en sannhet med modifikasjoner. Det er en del forsterkere på markedet nå som låter nesten som rør, som klasse A. Greia med rør er jo at de låter langt ifra som de skal før rørene har fått rett temp. Og det tar litt tid, som fjerne bekvemmeligheten din i stor grad.

Men jeg skjønner godt hva du mener. Så jeg endte selv på et lite kompromiss, men så nærme som mulig. Dermed har forsterkeren min klasse A i forforsterken, og D i effekttrinnet. Gjerne kalt ADH, A-D hybrid. Ett merke som har dette er Devialet, som er det jeg lettest fikk tak i. Og disse finner man jevnt og trutt på finn og hifisentralen.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...