Gå til innhold

Macbook pro M1 eller Macbook Air M1?


Anbefalte innlegg

Jeg skal kjøpe ny mac, ettersom den jeg har nå (Macbook Air 2015) begynner å bli veldig treg, og jeg vil ha bedre oppløsning enn jeg har nå. Jeg bruker den til å se film og til "heavy" skolearbeid (videosamtaler, direkte word samarbeid i dokumentet, veldig mange faner åpne på likt osv..). I tillegg liker jeg å innimellom bruke Illustrator og Photoshop, og kanskje spille sims innimellom 🤪 Spørsmålet er da om den nye Macbook Air er god nok til å takle de sistnevnte tingene innimellom, eller om jeg må gå for Macbook Pro for å være safe, eller om Macbook Air er god nok? Noen som er gode på dette og vil hjelpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ser at Macbook Pro har viftekjøling på cpu og dette gjør at den har litt bedre ytelse, spesielt for tunge oppgaver som står å går over lang tid som videokonvertering (Geekbench 5 score 19,453 vs 16,987).

Et par andre fordeler med Pro er bedre mikrofon og høytalere.

Batteritid for surfing er oppgitt til å være 17 timer for Pro og 15 timer for Air.

Alt i alt ikke så store forskjeller så Air er vel mest for pengene.

Fant dette ut av denne testen: https://www.businessinsider.com/apple-macbook-air-m1-vs-macbook-pro-m1?r=US&IR=T#-the-bottom-line

Endret av Svein M
Lenke til kommentar
ilpostino skrev (22 minutter siden):

Macbook pro har vel dedikert GPU også, noe den andre ikke har?

Jeg forstår det slik at disse innstegsmodellene har integrert GPU i CPU. I den artikkelen jeg linket til så er det beskrevet slik:

One of the only differences when it comes to the processor is that with the MacBook Air, the base model comes with a 7-core graphics processing unit (GPU), while the MacBook Pro has an 8-core GPU in its entry-level configuration.

Edit: Fra Power sin sider så virker det som om det er 8-core grafikk på begge. Men fra Apple sin side er det oppgitt at Air har 7-core grafikk. Uansett så er dette en bra GPU for å være integrert grafikk på CPU.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Takk for svar! 😄 Siden nesten alt er likt, så er det kun batteritid og touch bar som vil være de merkbare forskjellene for meg og mitt bruk på daglig basis virker det som.

Tror jeg heller mest mot Macbook Air nå, siden den faktisk er en del billigere i forhold til Pro! 😁

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...