Gå til innhold

Grave ned kabel - hvilken type?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
41 minutes ago, ^fmj said:

Noen som har erfaring med hvor mye det blir i gebyrer fra DHL?

Kjøpte patchesnorer for 202 kroner fra FS i oktober i fjor. DHL frakt kom  på 160. Moms og fortollingsgebyr til DHL kom på 288.  Så da antar jeg gebyret var ca 200.  Finner ikke noen spesifisert faktura.  Bare totalen.

Selvsagt vanvittig mye i frakt og gebyr i forhold til varekostnaden.  Men jeg lukker øynene og tenker på at totalprisen fremdeles er mye lavere enn de 1094 kronene  det hadde kostet hos f.eks Komplett.  Samtidig som leveransen er like kjapp.

Det hadde selvsagt lønt seg med litt større handel..  Men jeg trengte ikke mer, og det lønner seg jo aldri å bare kjøpe for å kjøpe.

Lenke til kommentar
46 minutes ago, siDDis said:

Det mer vanlige er multimode som er for kortere avstander.

Nja.  Er det en ting jeg angrer på ifm hagebodfiberen min så er det at jeg la multimode.  Hadde noen SX SFPer liggende og tenkte jeg skulle være lur og spare litt.  Samtidig som det jo også er litt effekt/varme å spare.  Eller noe sånt.  Vet ikke helt hva jeg tenkte.

I ettertid viste det seg at det hadde vært praktisk å f.eks. kunne splitte paret vha bidi-SFPer. Men det går jo ikke med mulitmode. Årsaken var at jeg fikk den gode idéen å prøve ut den rykende ferske OpenWrt-støtten på switchen i boden (en ZyXEL GS1900-10HP).  Det medførte en del fikling.  Ikke så enkelt når den fysiske forbindelsen til boden er terminert i switchen du fikler på.  Så jeg endte opp med en midlertidig mobilforbindelse ved siden av.  Hadde jo vært litt mer hensiksmessig med en egen fiber i stedet.

OK, innser at usecasen er sær.  Men poenget er at single mode kan gjøre alt mulitmode kan, og mye mer.  Og forskjellene i pris og effektbehov er neglisjerbare.

Lenke til kommentar

Fiberkabelen fra kraftlaget er enkelt festet til huset, ser ut som et litt bredt pakkebånd i metall som er surret eller tvinnet rundt kabelen (ca. 40 cm) også er løkken hengt på en enkel krok. Spennet er antakelig nærmere det dobbelte av det som ev. blir aktuelt.

Takk igjen for alle svar, prismessig blir det jo meget overkommelig og et artig prosjekt.

Endret av ^fmj
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...