Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Startet renovering FØR formell overtakelse


jtninvest

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg kjøpte i forrige uke et oppussingsobjekt i Oslo, med overtakelse 12. april. Og forrige mandag var jeg på befaring med megleren i leiligheten, og ble så gira på å starte rivingen at jeg ringte direkte til selgeren av leiligheten og ga henne et tilbud om å fremskynde overtakelse til 1. april mot at jeg får starte med riving og oppussing nå. Hun sa at dette var greit, så lenge jeg sendte en skriftlig melding hvor jeg presiserte at jeg påtok meg alt ansvar for en eventuell verdiforringelse av boligen som vi forårsaker fra i dag og frem til avtalt overtakelse.

Er det noen potensielle fallgruver jeg overser ved å starte med oppussingen? Jeg har til nå bare revet vegg-til-vegg teppe, noen vegger og kjøkkenet, og neste ut er at rørleggere starter med badet. Men jeg vil forhøre meg her inne før de setter igang!

Endret av jtninvest
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
21 hours ago, nor.jorgen said:

Hvis dette er i et borettslag så må du i alle fall få godkjenning fra styret. "Bare revet noen vegger",  OMG... Kosmetiske endringer kan du fint gjøre, men bygningsmassen forvaltes av styret. Du kan ikke "bare rive noen vegger" uten videre.

Det er et sameie, og som sagt foreligger det en avtale mellom meg og nåværende eier om at jeg kan rive og styre på. Det er en profesjonell aktør jeg har kjøpt av, og boligen var så stygg at for hver ting jeg river øker den i verdi 🙂 Jeg har ikke rørt noen bærende konstruksjoner altså. Står ikke hver eier i et sameie fritt til å rive vegger inne i egen leilighet, som ikke er bærende?

Lenke til kommentar

Krever det ikke litt byggteknisk kompetanse for å vite hva som er og i hvilken grad noen av veggene er "bærende"?! (De fleste større skader som skjer på denne måten skjer vel på grunn av at den som river tok feil i så måte ?!)

Hvis man skal rive ned vegger så forutsetter jo dette i praksis en skriftlig avtale med den formelle eier.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Kva er det som hindrer deg i å overta fullt ut med ein gong? Manglande betaling? 

Så lenge du skriv ein god avtale så burde dette gå greit. Eigaren må sikre seg mot at du øydelegg og påfører leiligheita ein verdireduksjon, og du bør sikre at arbeid du har investert blir kompansert om salget ikkje blir noko av. 

 

Når det gjeld sjølve arbeidet så står du ganske fritt så lenge det arbeidet ikkje påvirker bærande eller brannskiljande konstruksjonar utan søknadsplikt. Det er likevel viktig at du har kompetanse og informasjon nok til at du er sikker på at du ikkje gjer noko gale. 

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...