Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvordan bore i mur (eller betong?) ?


Anbefalte innlegg

Ver oppmerksom på at om du kjøper ein billeg-variant, ala biltema, Meec ol så er ofte sluremekanismen når boren kilar seg mangelfull, eg har fått meg mang ein rapp over låret og armane som følge av ei billeg Meec frå ClasOhson. Merkevare så som Makita, Bosch, Dewalt etc er mykje tryggar. Det er ofte ein årsak til at kvalitetsvarer er dyrare enn billegvarer. 

 

Men til nokre små hol som det er snakk om her har nok ikkje det så stor betydning.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du kun skal borre opp to hull så finnes det helt sikkert noen på finn.no som leier ut slike verktøy på dagsbasis.

Her er det jeg tror er et godt eksempel - ikke jeg som leier ut og jeg har heller ingenting med aktuell finn.no annonsen å gjøre annet enn at jeg lenker til den som et eksempel for TS

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=198461053

Endret av BareGjest
Lenke til kommentar

Det ordner seg! Jeg får faktisk låne en Hilti, så da kan det vel ikke bli bedre 😀
Så får jeg se etterhvert om jeg trenger å kjøpe en Bosch eller noe til å ha selv.
Et par praktisk spørsmål vedr. bruk:

1) Hvordan starter jeg å bore? Skal jeg slå den over til "vanlig boremaskin" modus (altså ikke banking) for å bore noen mm inn, så bytte over til "hammermodus" videre slik at jeg kan få et fint utgangspunkt? Det hjelper vel å lage et lite merke i betongen med en dor/kjørner også.

2) litt off-topic kanskje, men jeg skulle også ha boret gjennom noen tynne kjøkkenfliser (ca. 5-10mm vil jeg gjette på) som er montert oppå betongveggen, for å sette i plugger slik at jeg kan henge opp noe veggoppbevaring. Skal jeg da først bruke en diamantbor eller flisbor med vanlig boremaskin, og når det er boret helt igjennom så bytter jeg over til Hilti'n, men da med et litt mindre betongbor slik at jeg ikke slår borti kantene av flisa og rister den istykker?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
On 3/26/2021 at 10:29 AM, ilpostino said:
On 3/26/2021 at 10:21 AM, minimax said:

Skal jeg da først bruke en diamantbor eller flisbor med vanlig boremaskin, og når det er boret helt igjennom så bytter jeg over til Hilti'n, men da med et litt mindre betongbor slik at jeg ikke slår borti kantene av flisa og rister den istykker?

Jups. 

Diamantbor eller flisbor?
Jeg ser at flisbor er formet som en trekant, og da betyr vel det at for å f.eks. få et 7mm hull (i flisene) må jeg bore litt inn i betongen for at det faktisk skal bli 7mm. Går dette greit, eller blir flisboret ødelagt i mur? Kanskje dette er mer beregnet for "myke" vegger bak flisene (treplate, gips osv.) enn betong.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...