Gå til innhold

Klassetur til Stavanger, forslag til aktiviteter?


Anbefalte innlegg

Hei!

Vi er en helse- og oppvekstklasse som planlegger en eventuell skoletur til Stavanger, dersom koronaen gjør dette mulig, ideelt sett i begynnelsen av juni. Vi er 14 elver og 3 voksne. Vi blir i byen i 3-4 dager. Er det noen her som har noen gode forslag til aktiviteter vi kan gjøre i Stavanger? Kanskje noe relatert til helse, som et museum eller besøk av en institusjon, sykehjem m.m. (Selvfølgelig ikke dersom koronanen setter en stopper.) Eventuelt andre gøye aktiviteter som tur til Preikestolen, klatrepark m.m. 

Tusen takk!
Mvh en Helse- og oppvekstfag klasse VG1 fra Bergen. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Besøk til sykehjem, institusjon eller lignende utgår garantert på grunn av Covid.

13 minutter med tog fra Stavanger kommer dere til Sandnes, der finner dere Vitenfabrikken - som er et morsomt museum med masse aktiviteter og god lærling. Museet er for barn og voksne i alle aldre. 

https://www.jaermuseet.no/vitenfabrikken/teambuilding/

Hva med å bestille en gruppeaktivitet. De har en rekke ganske artige aktiviteter som kan gjøres om til en konkurranse. For eksempel "hvordan få en pingpong-ball til å bevege seg raskest med hjelp fra kun hjernebølger" (du tar på et pannebånd og skal "styre" ballen ved å fokusere). De har masse artig der.

De har også en meget god kafe - der kan dere bestille mat i forkant:
https://www.jaermuseet.no/vitenfabrikken/kafe-hjernefode-pa-vitenfabrikken/

Stavanger passer mest som "base" i forbindelse med naturopplevelser. Selve sentrum av byen er ganske "liten" (byen i målestokk). Arealet rundt distriktet vårt er stort. Fordelt inn i flere små bydeler som alle har sitt "sentrum". Så det er ikke så veldig mye å finne på i selve sentrum av Stavanger. "Fargegata" er den hippeste cafe-gata i byen. Ellers er en vandretur gjennom Gamlestavanger nokså obligatorisk. Men det er unnagjort på en halvtime. :p Stavanger sentrum er mest for å spise & drikke - etter mitt syn. 

En litt enklere og kortere tur enn Preikestolen er Dalsnuten. 
https://ut.no/turforslag/116597/topptur-til-dalsnuten

Rett ved Dalsnuten finnes det gapahuk med tilrettelagt grillplass som kan reserveres gratis; her:
https://site1.aktiv-kommune.no/sandnes/bookingfrontend/?menuaction=bookingfrontend.uibuilding.show&id=42&click_history=c62afb557bfdd58959b40a955e1fac7b

Tilbake i Stavanger....
På Gausel, som ligger 5 km (?) utenfor sentrum, ligger det en åpen friluftsgård med dyr og masse kjekt å se på. De har en kjempeflott lukket grillhytte dere kan låne/reservere gratis:
https://www.stavanger.kommune.no/kultur-og-fritid/tur-og-natur/stavanger-friluftssenter/gausel-fritidsgard/

grillhytte.jpg?width=400&height=300&tran

Ved Stokkavannet, kan dere låne kanoer (de har både redningsvest og alt dere trenger)
https://www.stavanger.kommune.no/kultur-og-fritid/tur-og-natur/stavanger-friluftssenter/dyrsnes-natursenter/

Ta kontakt med Dyrsnes Natursenter og spør.

https://sormarka-arena.com/

På Sørmarka Arena (3-4 km fra sentrum) kan dere gjøre alt fra klatring, til curling (kjempegøy), stå på skøyter og mye annet kjekt. Dette er et stort innendørs anlegg rett ved byens største grøntområde (Sørmarka) - der kan dere også ta turen til Ullandhaugstårnet, som gir dere en god utsikt. 

Preikestolen - forvent MASSSSSSEEEEEEE folk. Gå veldig tidlig, eller sent. 😜 

Teater er undervurdert! Billig for studenter og skoleelever også... 150 kr pr hode tror jeg. 
https://www.rogaland-teater.no/program/nypremiere-jeg-kan-være-en-annen 
- Hva med denne forestillingen? :)

Trenger du flere tips. Bare hyl ut - og prøv å vær litt mer spesifikk. Så skal jeg sikkert klare å gruble ut noe kjekt.

God tur!

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

De har jo Oljemuseet i Stavanger, men jeg ble skuffet over ikke altfor inspirerende utstilling. Bare som nødløsning om man er i sentrum, det regner og man virkelig kjeder seg.

"Sverd i fjell" er et kjent minnesmerke, men det er ikke stort å gjøre der. Et stykke fra sentrum og kan tas som stopp på vei fra flyplassen.

"Flor & Fjære" har imponerende hageanlegg en båttur unna sentrum. Alle er kanskje ikke like interessert å så se hager og det selges kun som pakke inkludert middag og omvisning slik at det blir ganske dyrt.

 

 

Endret av robertaas
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hva med en tur til en av de flotte Jærstrendene ?
Det må jo være litt stas å bade i Nordsjøen, selv om det er kaldt 😃 

Det er mange av dem.
Den nærmeste er jo Solastranden, like ved flyplassen, så har man Ølbergstranden der det er verdens beste "Franske" å få kjøpt, altså Pommes Frites. Det er også en bunker fra krigens dager der.
Videre sørover finner dere Norges fineste strand Borestranden, der det ikke er mindre enn 2 surfeskoler, SurfSchool og Bore Surf Senter.
Bølgesurfing burde vel falle i smak 😁
 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Du verden forelska meg i Stavanger når jeg var der i juni 2017. Kom dit med inntrykket av at det var en kjedelig sørlandsby men der bomma jeg gitt. Som det sykkelmennesket jeg er, er det jo et skikkelig eldorado. Leide sykkel et par dager hos Paahjul og pendla Forus, Sola og sentrum som var en opplevelse i seg selv. Ble en tur til Sola strand og hele det området er bare veldig landlig og idyllisk. I og med at det tar tid å komme seg fra A til B så er denne reisen opplevelsesrik. Var heldig og fikk med meg flyshowet også like før avreise tilbake til Ålesund. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Frank Olsen skrev (På 14.6.2021 den 17.02):

Ble det noe Stavangertur ?

Hei, beklager sent svar.

Nei det ble det ikke, etter avgjørelse tatt av Vestland Fylkeskommune om at VGS skulle holde seg innenfor sin kommune mest mulig. :) Takker alle for gode tips likevel, de er sendt videre til bruk ved andre anledninger. 

Mvh Marius

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...