Gå til innhold

Overgang fra Android til iPhone, hva vil jeg savne?


Anbefalte innlegg

Har vært en trofast Adnroid bruker i alle år, men vurderer nå å bytte over til iPhone.

Jeg er litt bekymret for hva jeg vil "savne" i en slik overgang. Nå er jo alt integrert mot google sine tjenester. gdrive, google foto, gmail, maps, google assistant (svært lite brukt), chromecast, passordlagring osv.

Kan disse tjenestene integreres på en bra måte mot iPhone, eller må jeg belage meg på å finne alternativer for alt?

Er det andre ting som vil merkes i hverdagen ved en slik overgang?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Passordlagring virker som før forutsatt at du bruker Chrome på iPhone. Ellers så kan vel alt importeres til Safari og iOS uansett.

Google Photos kan vel ikke laste opp i bakgrunnen, så du må åpne appen innimellom for at ting skal synkes til skyen. Samtlige apps finnes på iOS, men det er ikke alt som kan settes som standard-app for den funksjonen. Chromecast er en del av appene (Netflix osv) så det er ikke noe problem.

Har gjort samme overgang selv, og det er ikke alle de samme appene på begge platformer (F.eks 3dje parts apper for Reddit). 

Største "hinderet" jeg har støtt på er at jeg ikke fikk med ordlisten min fra SwiftKey på Android over til iOS, samt at tastaturet ikke er likt selv om det er SwiftKey begge steder. Mye skrivefeil til den ble lært opp igjen.

Lenke til kommentar

Om du går over til Apples tilsvarende tjenester, så får du i hvertfall svært god integrasjon. Google og Apple har hatt et turbulent forhold i mange år nå, så Googles apper har aldri fått samme systemintegrasjon som de kanskje burde hatt.

Jeg gjorde et tilsvarende bytte i 2017 (før jeg gikk tilbake til Android igjen i 2019). Om du er en litt mer avansert bruker, så vil du fort merke at iOS er med nedlåst enn Android. Om du er en mer normal bruker vil du neppe merke så stor forskjell. Ellers koster ofte iOS-versjonen av apper mer enn samme appen gjør på Android. Liker du egendefinerte ringetoner, må du selv kutte dem til ned til 40 sekunder (maks på iOS) og konvertere dem i m4r-format. Du kan ikke bruke musikken din som ringetone.

Ellers har iOS stort sett tatt igjen Android på de fleste ting som widgets, multitasking, støtte for tredjeparts-tastaturer, osv. Android er ikke lenger milevis foran.

Lenke til kommentar

Ikke overfør bildene fra Android til iPhone med Move to iOS. Da kan du bare glemme mappeorganiseringen du er vant til og rekkefølgen de ble tatt i. Alt blir samlet samme sted i Bilder-appen og det blir et kaos dersom du har en del bilder.

Jeg fikk også trøbbel med gamle meldinger da jeg åpnet iMessage. Telefonen hadde ingen anelse om når de ble mottatt og sendt. Nesten 10 år gamle meldinger dukket opp på toppen som nye. Og hver gang jeg åpnet en samtale og swipet opp til meldinger som var "uleste" så havnet samtalen igjen på topp. Jeg endte opp med å slette alle meldingene og starte på nytt. 

Selv om man er fri til å velge tastatur på iOS så er det likevel slik at iOS av en eller annen grunn ikke helt forstår det. Du må rett og slett velge tastaturet om og om igjen. Bruker Swiftkey selv, men likevel så er det ikke mulig å bruke overalt og noen ganger så er det Apple sitt som dukker opp.

Jeg merker også at jeg går glipp av varsler, først og fremst fordi de er helt skjult før du drar ned varselspanelet, men også fordi det bare fungerer mye bedre på Android. 

Og så blir jeg ikke helt klok på varslingslyder og volum generelt. Jeg er nok veldig vant til Android (Selv om jeg har hatt iPad i noen år) og syntes det fungerte bedre der. Du har en egen bryter på siden for å sette telefonen i lydløs modus slik at den vibrerer, men det slår også av lyden i spill.

Widgets på iOS er heller ikke slik som de er på Android. De er i større grad vinduer inn til appen de tilhører og har liten funksjonalitet i seg selv.

Utover det så er det en ganske glatt opplevelse å bruke iPhone. Jeg har brukt Mac i åresvis og da ble det absolutt verdt det å bytte til iPhone for min del slik at jeg får alt på et sted, spesielt i forhold til at jeg da får enkel tilgang til iCloud fra alle enhetene mine.

 

EDIT:

Apropos passordlagring, har du Mac så fungerer det veldig bra. Det var et av grunnene til at jeg byttet, da slipper jeg halvveis fungerende tredjepartsløsninger på tvers av alle enheten som tar betalt, men kan heller bruke iCloud nøkkelring. Et av funksjonene der er at den genererer et tilfeldig sterkt passord, men det kunne jeg ikke gjøre tidligere ettersom jeg ikke ville ha kunnet logget meg inn på Android da, men det fungerer nå silkemykt på iPhone.

Så med andre ord så vil du definitivt få mer ut av pengene dersom du allerede er investert i økosystemet.

EDIT 2:

Også veldig positivt at du er garantert oppdateringer i 5 år i motsetning til 3 år slik som hos for eksempel Samsung. 

 

Endret av Mr. President™
Lenke til kommentar
Mr. President™ skrev (5 minutter siden):

Selv om man er fri til å velge tastatur på iOS så er det likevel slik at iOS av en eller annen grunn ikke helt forstår det. Du må rett og slett velge tastaturet om og om igjen. Bruker Swiftkey selv, men likevel så er det ikke mulig å bruke overalt og noen ganger så er det Apple sitt som dukker opp.

Av sikkerhetsmessige årsaker kan apputviklere velge å ikke støtte tredjeparts-tastaturer. Det er nok derfor det skjer. Apple og tredjepartsutviklere har ingen kontroll på hva data f.eks. Swiftkey samler inn når du skriver. 

Endret av Kajac
Lenke til kommentar

Ser forsåvidt grunnen. Apple er fokuserte på sikkerhet, men de må bare ta et standpunkt. Enten tillater de det eller så tillater de det ikke. Nå blir det et irritasjonsmoment at jeg hele tiden må skifte tastatur. At deres eget tastatur fremdeles er så elendig er egentlig nærmest sjokkerende når man sammenligner det med kvaliteten produktene deres ellers har.

Lenke til kommentar

At jeg ikke kan ta med meg meldinger er ikke noe stort problem. Bilder er jo lagret hos google, og det ønsker jeg egentlig å fortsette med. Liker godt google foto appen, samt å ha alle bilder på samme plass er helt supert så håper det er en grei måte holde det slik videre.

Høyere kostnad på apper er ikke så stort problem, ikke veldig mange apper jeg benytter som er betalt i utgangspunktet. Google reward kan jeg vel bare glemme ved å bytte. Litt kjedelig da jeg har 700 kroner her disponibelt og det øker relativt hurtig. Men som sagt, ikke noe stort problem å gå glipp av 60 kroner her i måneden.

Tastatur ser jeg at kan bli et irritasjonsmoment

Hva med batteritid på iPhone? Feks 12 Pro? Vil jeg få enda dårligere batteritid enn jeg har på Galaxy S20?

Jeg bruker strengt tatt ikke mobilen til noe avansert bruk lengre. Youtube, sms, messenger, facebook, twitter, nettleser, spotify osv. Egentlig helt standard ting. Så hva avansert bruk er det jeg går glipp av ved bytte?

Og kan andre lagringstjenester integreres på en grei måte? Feks onedrive eller gdrive? Har disse godt integrert mot pc, server, backup osv i dag og hadde vært greit å kunne bruke disse videre.

Lenke til kommentar

Batteritid er ikke noe problem foreløpig. Men jeg har sett at andre i min krets opplever problemer om vinteren hvor batteriet tømmes på minutter. Var vel et større fokus på det for noen år siden så jeg antar at det ikke er noe vanlig problem med nyere modeller.

Du får integrert onedrive og Google drive inn i Filer appen. Det skal også være mulig å koble til andre tjenere. Men backup av apper og telefonen generelt går stort sett gjennom iCloud. Har ikke kommet over noen apper hvor man kan velge noe annet. Det betyr at hvis du for eksempel har brukt en app på Android og har en sikkerhetskopi på Google drive av alle dataene så vil ikke de være mulig å overføre til tilsvarende app på iOS da den bare vil bruke iCloud.

Lenke til kommentar

Byttet fra Samsung til iPhone for 5 år siden. Fra Samsung nettbrett til iPad for 4 og et halvt år siden.

Innimellom må jeg hjelpe noen med en ny Samsung telefon. Dette er vel brukere som bare har en mobiltelefon, men herregud så rotete og vanskelig å finne fram. iPhone fungerer bare så suverent, særlig med andre som også har iPhone.

Deling av bilder, backup osv. Også med Google. 
iPhone fungerer på alt du trenger. Alltid. Alle apper med bank, kart, reise og bilder. 
Og min iPad er en kopi av min iPhone. Og stadig vekk oppdateringer.

I Android sin verden en gang i blant....

 

Lenke til kommentar

Adblock!

At distribusjonssystemet til iOS ikkje støttar nettlesarutvidingar er eit av dei største irritasjonsmomenta med systemet for meg. Elles har eg motsatt oppleving frå forrige talar, og synst menyane i iOS er verre og meir ulogiske å finna fram i enn på Android.

Appskuffa er forsåvidt noko som absolutt gjer at eg føretrekk Android. Hulter-til-bulter-systemet for appar i iOS er i sterk konflikt med ordenssansen min. Men det er igjen personlige preferansar.

Lenke til kommentar

Det er det samme som data egentlig, men ennå mere der,  Windows update er en pest og plage..

For deg som har dårlig peil på specs og ikke er teknisk dreven så er Apple, iphone og ipad absolutt å anbefale. Du får kvalitet for kronene, og slipper å kave og slite med bugs og settinger som du ikke husket du kom borti..

Ofte når du kjøper Samsung ræl eller diverse andre Android til 7-9 tusen så er det ripoff...   og på iphone og ipad kan du likesågodt kjøpe fjorårets toppmodell til ok Android pris... Det er rett og slett trykk ON og resten er lett som en plett.

Bakdelene, er at det er mindre frihet og tweaking, spiller ikke Flacs lydfiler rett av feks har egne filsystem, ikke utvidbart minne, og ikke like gjennomført system som Android, og ofte koster Apper som var gratis på Android en liten slant..

Det er helt klart en fordel i at du får kvalitet for pengene på iPhone, alt funker bra kamera, mik, høytaler osv...  Det er on og off typ. Men er herk å venne seg til tastatur..

 

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Huawei er egentlig eneste Android som jeg synes yppet litt med iPhone.....

Men de er jo bannet så..

Jeg har Sony nå og det er litt skuffelse.. og alle andre Androider synes jeg er litt samme, det er alltid noe de sparer på...

På iphone iallefall årets vanlige modell og pro, så er alt gjennomført, alt har en typ høy standar.

På Androider så er det alltid noe som har blitt kompromissert og taper mot et veldig bling skjerm eller bling bling kamera.. Og det skulle jeg ønske ikke var tilfelle, for Android er best tilpasset markedets apper og fleksibelt i bruk......

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Nå begynner det å bli en stund siden jeg gikk fra Android til iPhone. Men eneste savnet var for min del integrasjonen med windows.

- Overføre filer og bilder fra iPhone til PC er litt klatt og må gå via en skytjeneste. Kan ikke sende direkte via Bluetooth en gang.
- Svare på og skrive meldinger fra PCen var også noe jeg brukte mye og savner fortsatt men noe mindre i dag siden mye kommunikasjon går via alternative meldingstjenester som Messenger, Teams, Slack osv...

Endret av edyrli
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...