Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Fått mail om at noen har prøvd å logge seg inn på Amazon og Discord


Anbefalte innlegg

I løpet av noen få timers mellomrom i går fikk jeg mail om at noen har prøvd å logge seg inn på min Amazon og Discord fra henholdsvis Russland og Thailand.
Mailene ser ekte ut. Har sjekket epost-adressen, og de stammer fra [email protected] og [email protected]. Har mottatt flere slike falske eposter før, men de havner som regel rett i søppelpost.

Jeg synes dette er utrolig ekkelt. Jeg er alltid obs på hvilken nettsider jeg besøker, og klikker aldri på lenker med mindre jeg er 100% sikker på at de er ekte. Gir selvfølgelig heller aldri ut passordet mitt, og jeg prøver heller ikke å logge meg inn på falske nettsider.

Hva gjør jeg? Synes det er rart at jeg har fått 2 slike mailer på kort tid når jeg pleier å være forsiktig med hva jeg går innpå på nettet. Aldri fått sånne mailer før som tilsynelatende ser ekte ut.

Endret av m20k
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Generelt så bør du vurdere å endre passord. Men ikkje gjer det via lenka i eposten uansett kor ekte den ser ut. Gå heller direkte inn i Amazon og Discord, logg deg inn på normal måte og bytt passord.

Sannsynlegheita for at nokon har klart å gjette passordet ditt etter så mange forsøk at det har blitt sendt ut epostvarsel er liten, men det er likevel sikrast å bytte til eit enda strengare passord.

Sidan dette har skjedd på to tenester som i utgangspunktet ikkje har noko med kvarandre å gjere så er det ein viss fare for at det er ein person som har fått tak i epostadressen din og som prøver å logge seg inn på ulike tenester.
Har du brukt samme passord på fleire tenester så er det å prøve å logge seg på fleire tenester ein god strategi for å få fleire forsøk på å gjette passordet ditt på utan at systemet låser deg ute eller sender epost om forsøket på å logge seg inn.

 

Så logg inn på vanleg måte (utan å gå via epost-linken) og bytt til nye unike passord, du bør også vurdere å gjere det samme på andre tenester der du har eposten din som brukarnamn og har brukt samme passord.

Det kan også være eit klassisk phising-forsøk som denne gangen ser meir ekte ut, men det skader uansett ikkje å bruke påminninga som ei god anledning til å lage nye passord så lenge du ikkje gjer det via epostane du har fått.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...