Gå til innhold

Pris på førerkort uten privat øvelseskjøring


Mnissen

Anbefalte innlegg

Mnissen skrev (2 timer siden):

Takk for svar folkens, beklager om det var et ofte stillt spørsmål. Prøver å finne ut om jeg burde starte nå, eller vente til jeg har spart opp mer med tanke på mengdetrening. Har spart opp rundt 20,000kr, og har bare 1000-1500kr til overs hver mnd nå😄

I så fall ville jeg spart opp i hvertfall 20 000 kr til. Når du ikke kan øvelseskjøre privat er det enda viktigere å intensivere opplæringen. Minst én dobbeltime i uka når du først begynner, helst to ganger i uka. Jeg mener det burde være mulig å få det unna på 3 måneder dersom man virkelig går inn for det. Ellers drar det bare ut og blir fryktelig dyrt. 

Endret av ITtraktor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
The Avatar skrev (27 minutter siden):

20 000 blir litt knapt. Dei billigaste totalpakkane kjem litt i overkant av 20 000 kr, med meir realistisk gjennomsnitt på 30 000 kr. 

Køyretimane blir nok ikkje billigare, så kor lang tid må du rekne med å trenge for å spare opp ca 30 000 kr? Om det ikkje er snakk om år så lan det være fornuftig å starte på køyrelæringa, du treng ikkje å fullføre. Det at det er litt tid mellom køyretimane kan være pedagogisk fornuftig ettersom du får tid til å bearbeide erfaringane frå kvar køyretime. 

Jeg kan tildeles være enig i at dette kan være fornuftig OM man kan øvelseskjøre privat i tillegg. Men i TS sitt tilfellet er dette selve oppskriften på å gjøre dette unødvendig dyrt. Alt for mange drøyer opplæring utover for lang tid. Med 20 000 vil TS akkurat bli ferdig med det obligatoriske før penge tar slutt, deretter vi TS knapt ha råd til en dobbelttime i måneden. Uten mulighet for å øvelseskjøre privat mellom dette er dette oppskriften på katastrofe og å aldri komme i mål!

Statens vegvesen anbefaler hele 150 timer øvelseskjøring. Dette er selvfølgelig ikke realistisk dersom man ikke kan kjøre privat, men det setter det litt i perspektiv. 

Endret av ITtraktor
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Salvesen. skrev (1 time siden):

Wow så dyrt det har blitt! Betalte under 20 000 for min for ca 10 år siden. Øvelseskjørte veldig lite fa mor hadde automat på den tiden, men kjørte litt med onkler og tanter. Lykke til, å kjøre bil går fint for de fleste. Prøv å forbered deg så mye som du kan via nettet. Så kan du iallefall grunnleggende, så må du bare få det inn i muskel minnet.

Tror jeg betalte rundt 12.000 i 2002, hadde 4 kjøretimer og øvelseskjørte mye. 30-50k høres helt hinsides ut 😛

Endret av FiveInline
Lenke til kommentar

Jeg tok lappen for ca 10 år siden, og da hadde jeg minimalt med kjøretimer hjemme. Lærte meg vel så vidt å gire, kjørte litt frem og tilbake på lukket vei før jeg tok resten av timene på kjøreskolen. Tror det ble 50.000 til sammen, så det folk sier at du trenger 30-60 tusen er jeg enig i. Worst case, hvis en bruker lang tid på å lære er kanskje 70.

Må kanskje legge på noen kroner til på tallene over på grunn av andre priser i dag.

Lenke til kommentar
Hansien skrev (1 minutt siden):

Han har et poeng. Men det forutsetter at man har tilgang til ratt, pedaler og girspak og spiller med dette. Da lærer man seg grunnleggende håndtering av kjøretøy.

Så du mener at racingspill er en god alternativ kilde til øvelseskjøring? 

Lenke til kommentar
oddeh skrev (Akkurat nå):

Så du mener at racingspill er en god alternativ kilde til øvelseskjøring? 

Sim/Racingspill kan være et godt alternativ til å lære seg grunnleggende håndtering av et kjøretøy før man skal ut i trafikkbildet eller man ikke har andre alternativer til øvelseskjøring enn kjøreskole ja.

Lenke til kommentar
5 minutes ago, oddeh said:

Så du mener at racingspill er en god alternativ kilde til øvelseskjøring? 

Må si at det føles veldig realistisk ut når jeg spiller Assetto Corsa med ratt og pedaler og VR briller. Men dette er vel ikke noe de fleste har tilgang til..

Kjøring i trafikk blir jo heller ikke simulert så mye da. Her gjelder det å ligge bredt i 180km/t 😅

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mnissen skrev (På 6.3.2021 den 1.47):

Hei, har søkt litt rundt og funnet svært forskjellige svar på dette. Lurer på hva en må regne med å betale sånn ca for kjøretimer og oppkjøring osv hvis man ikke har noen å øvelseskjøre med? Takk på forhånd :)

Da jeg tok A-lappen hadde jeg ikke noen mulighet til å øvelseskjøre privat, da startet jeg med å ta grunnleggende timer hos en kjøreskole og så tok jeg kontakt med en lokal MC gruppe og fikk kjøre litt med de privat. Det er ikke noe jeg ville gjort tidlig i prosessen, men det er noe du kunne spart litt på sent i prosessen om du er komfortabel med det. Selvsagt litt spesielt med MC siden man sitter på egen sykkel og om du ikke selv kan stille med bil så tar jo ledsager på seg mye ansvar og risiko.

Selve førerkort kl B husker jeg kostet 22,000 for meg for snart 10 år siden - og da med privat øvelseskjøring, så tallene som er nevnt tidligere her om 12-20k er bare vås. Pass på at du sparer opp nok til at du ikke går tom og blir hengende uten mulighet til å fortsette. Kunnskapen du opptjener er ferskvare og det vil nok straffe seg om du stopper halvveis for så å fortsette senere etter å ha spart mer.

Lenke til kommentar
Sampson skrev (8 minutter siden):

så tallene som er nevnt tidligere her om 12-20k er bare vås.

Da jeg skrev 12.000, så var dette i 2002 med 4 kjøretimer og bestått på første teoriprøve og oppkjøring.

Var mer en reaksjon på hvor mye det koster idag, og spesielt om man ikke har kjørt noe fra før.

Endret av FiveInline
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...