Gå til innhold

Tips på telling av kalorier?


Anbefalte innlegg

Hei jeg har en større overvekt og skal benytte myfitnesspal for å få litt kontroll over overspisingen min.

jeg har forstått at kjøkkenvekt og næringsinnhold per 100g er viktig her og jeg skal da klare småtteri, det som derimot er så enkelt med fjordland osv er at det er porsjonsbasert og kan bare scannes inn i appen..

men hva gjør man hvis man lager middag selv??? taco??? må jeg sitte med en vekt og legge til hver ting og vekt i programmet per taco skjell?? hvis jeg lager en suppe kan jeg da bare lage en og en porsjon?? for det er jo himla dynamisk hvor mye man tar per sleiv., blir jo nesten dumt å måtte si nei til mamma om hun ber meg på kjøttkaker en gang i blandt.......

jeg vil gjerne gjøre dette riktig så jeg håper kanskje noen har noen tips på åssen dere gjør det da blir jeg veldig glad for detta skal jeg klare :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva med å veie tallerkenen? Først stiller du vekta etter den, så veier du den etter den er fylt opp. Legg sammen totalen til slutt. Det er veldig vanskelig å regne seg fram til kcal når det gjelder taco, men jeg ville nok enten funnet et gj.snitt for en tacolefse, eller regnet grovt selv, hvor man tar høyde for hva man har mest av etc. Eller ta f.eks de 3-4 tingene som veier mest og finn et gj.snitt basert på dem.

Men skal man drive å telle kalorier må man også finne ut hvor mye man forbruker på en dag også, og det avhenger jo av hvor mye man spiser og trener. Dessuten er det viktig å være oppmerksom på at det ikke bare er kcal inn og kcal ut, men at det også er forskjell på matvarer og hvordan kroppen reagerer på dem.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hvis du treffer på 17/20 måltid på kaloritelling vil det være nok, så lenge du har en viss kontroll på de andre måltidene også. Du vil også få en feeling på kalorier etterhvert, så da vet du nok sånn ca. hva middagen til din mor inneholder. Den vil nok  også være så sjeldent at det ikke utgjør majoriteten.

Angående mat som du lager mye av kan du lage oppskrift i MYF og antall porsjoner. Så måler du antall porsjoner du tar.

Et tips kan også være å lage seg noen faste måltid, da kan du kopiere gårdagens måltid. Frokost kan f.eks. være et slikt måltid der man ikke varierer veldig mye.

Edit: Noe mat er også enklere å måle ved å måle med minus. Altså stille boksen du skal ta av, nullstille og ta det du skal ha og sette den tilbake på vekta. Da får du opp hvor mye du har tatt med minustegn. Kan spare litt tid mot å sette en stor tallerken på vekta.

Endret av Wisd0m
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...