Gå til innhold

Er 460k i startlønn som økonom okay?


Anbefalte innlegg

  • Gjest endret tittelen til Er 460k i startlønn som økonom okay?
Videoannonse
Annonse

Kjenner ikkje så godt til lønnsnivået som økonom, men for bacheloringeniørar utan ansiennitet så er startlønna ca 520k i privat sektor.

Ser ser på NITO sin lønnskalkulator at i gamle Sogn og Fjordane fylke der lønnsnivået er lavast så vil ein nyutdanna ingeniør i privat sektor få ei startlønn på 445k. Så med mindre du bur i Sogn og Fjordane så tenker eg at lønnstilbodet du har fått er lavare enn det du burde forvente med bachelorgrad. Må sjølvsagt ta eit kraftig forbehold om at eg ikkje kjenner lønnsnivået for økonomar med bachelorgrad.

Så i tillegg til kvar i landet du har fått jobbtilbud så er det neste du må sjå på kor godt tilbodet er utenom det lønnsmessige. Korleis er det med overtid? Får du overtidsbetaling? Er det påregneleg med overtidsarbeid? Får du andre utbetalingar enn rein lønn? Som til dømes bonus eller provisjon? Kva er forventa lønnsaukning etter det fyrste året?
Korleis er arbeidstida og arbeidsforholda? Får du fleksibel arbeidstid? Får du betalt matpause? Heimekontor? Eige kontor eller kontorlandskap? Korleis er arbeidsmiljøet? 

Du må vurdere heile jobbtilbudet, den oppgitte årslønna er ikkje alt.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...