Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

S2 eller Biologi 2?


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg står fast mellom om jeg skal velge S2 eller Biologi 2. Synes begge er like interessante for meg, men er usikker på hvilken som er lettest. Jeg tenker spesielt med tanke på eksamen. Hvilken eksamen er lettest? Har hørt at Bi2 har mye drøfting og refleksjon på eksamen.

Takker for all svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mener at det aldri er feil å velge matematikk. S2 sammen med S1 åpner døra opp til flere studievalg. Har ikke biologi selv, så kan ikke svare på hvordan en eventuell eksamen vil være. Om begge deler er like interessant ville jeg nok valgt det som er mest relevant for den retningen du vil gå etter videregående. Eller så kan du gjøre motsatt, og velge det som er minst relevant, for å maksimere læringsutbyttet. Håper dette var til hjelp:)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+1423

Hadde biologi da jeg gikk på videregående, og da var mye av fokuset rettet på det å kunne fotosyntesen, det å beskrive prosessen av den i dybden, og mye om bestanddeler i dyre-, plante- og bakterieceller som f.eks. nevn navn på ulike deler av oppgavene som de ulike delene i cellene gjør som f.eks. hva gjør ribosomene i dyreceller (og våre celler for såvidt). Med andre ord var det mye lesing og drøfting i det faget, kontra matematikken hvor det her er mindre lesing og mer pugging og læring av formler osv.

 

Hvis det er mer matematikk du har kontroll på og mindre refleksjon, ville jeg fulgt rådet til Svgrrrah og tatt S2 - men om du sikter til realfagskompetansen, ville jeg ha tatt begge deler, hvis du har mulighet eller kapasitet til det, da det, igjen for å sitere Svgrrrah, åpner opp for flere studiemuligheter (med mindre du tar R1, det går også an). Å ha matematikken i boks er absolutt et must også. Dette kommer an på hva du selv vil og tenker du vil studere etter endt videregående. 

Endret av Slettet+1423
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+1423

Det går godt an å ta ett ekstraår på VGS om du finner ut at "shit, jeg ønsker å ta biologi 2/matte S2 også, men har ikke kapasitet til begge to på en gang". Jeg selv tok ett ekstraår for å ta opp faget matematikk R1 samtidig som at jeg tok opp faget Kjemi 2 (da jeg missa muntlig eksamen som jeg måtte ta samtidig som at jeg behøvde å forbedre kjemikarakteren også).

Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale Biologi 2. Faget var veldig gøy, jeg gledet meg til timene. Vi dro på ekskursjon, hadde mye lab og fagstoffet var spennende. Biologi var valgfaget jeg likte best, og et av de fagene jeg gjorde det best i på vgs.  Husker faktisk ikke hvordan eksamen var da det er så mange år siden, men både Biologi 1 og 2 var som sagt gøy, og jeg har fått masse ut av det i seinere i høyere utdanning innen helse, biologi  ga meg en god grunnforståelse:) jeg syntes faget var lett

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...