Gå til innhold

førerkortbeslag med feil avhør


Jan Erik2002

Anbefalte innlegg

Hei. jeg ble for noen dager siden stanset av politiet fordi jeg hadde kjørt for fort. jeg hadde selvfølgelig kjørt for fort, men ikke såpas som politiet fikk meg til å si i avhøret. jeg var da veldig redd fordi de hadde kjørt lenge etter meg å presset meg opp i fart. da de stanset meg fikk de meg til å si en annen hastighet i avhøret enn det jeg hadde kjørt. jeg visste ikke på den tid at jeg ikke trengte å ta avhør, men det skjedde. jeg har helst ikke lyst til å bli straffet for dette med tanke på at jeg har blitt tatt farten på. jeg hadde da et vitne i bilen som kan bevitne at jeg ikke kjørte denne hastigheten. hva gjør jeg? vil det bety noe om jeg trekker tilbake avhøret?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kjenner til situasjonen, da dette har hendt meg også. uten at jeg legger skylden på politiet. Se dte heller som en slags forklaring på hvorfor det gikk litt fortere enn lovlig. 

Man får en sivil politibil bak seg, som man selvsagt ikke tror er en sivil politibil. Dem nærmer seg fort og blir liggende ganske nære. Da tenker man at man kanskje kan dra på litt for å ikke hindre føreren i bilen bak. I det man drar på litt, så blinker blålysene og man blir ikke bare tatt for å kjøre for fort som man i utgangspunktet gjorde, men man blir også tatt for de km/h man økte grunnet kjøreatferden til politibilen. 

Nå er man selv ansvarlig for å holde hastigheten, så dette kan man ikke klandre politiet for, men jeg mener vertfall i det minste er en god forklaring på hvorfor man økte farten ytterligere. 

En litt ufin taktikk mener jeg. 

En ting er å ta noen på E6 ved å ligge bak dem i sivilbil over tid. Da får man mer sannheten vedrørende hvordan sjåføren kjører. Men nærmer man seg fort og legger seg opp i ræva på bilen så blir føreren stresset og vil i mange tillfeller gi litt gass. Jeg synes det er undødvendig av politiet og legge seg opp i ræva på bilen forran før dem setter på blålysene. Det er ingen grunn til dette, og det er heller ikke lov. Dette kan for oss andre bety førerkortbeslag og eller en klekkelig bot. 

Lenke til kommentar

De presset meg sånn som bjerknez forklarte, bare i en lengre periode. Jeg har allerede dummet meg ut og tatt et avhør, hvor jeg sier en hastighet som ikke er riktig. Jeg hadde da aldri vært i denne situasjonen, så jeg var i sjokk. Jeg ville bare bli fort ferdig med det og når politiet satt i bilen sammen med meg følte jeg meg presset til å si hva de ville. Er det ingen mulighet å snu dette på? Eller er jeg dømt til å få en streng straff siden jeg ikke "holdte kjeft" i avhøret?

Lenke til kommentar

Jeg samtykket ikke til førerkortbeslag, eller jo. Jeg gjorde det først, men trakk det tilbake dagen etter. Det har nå gått 5 dager av 3 uker og sitter å håper på at tiden skal renne ut.  Det første avhøret kan man høre at jeg er redd og er i sjokk. Hva om politiraporten sier det samme som avhøret mitt, hva gjør jeg da?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...