Gå til innhold

Hvorfor nordmenn får færre barn


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er du som er opptatt av mine ambisjoner. Den hersketeknikken der får du ta et annet sted. Jeg poengterte at det ikke er så lett å bo i Norge for folk som har "vind i seilene". For den som er gjennomsnittlig er det antakelig helt topp å bo i Norge.

Endret av BadCat
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Kris85 skrev (11 timer siden):

https://worldbirthsanddeaths.com/

Ta en titt på denne. Følg godt med på India. 

Kva skal eg sjå etter? Ser ikkje heilt verdien av å følgje med på ei sånn nettside. Dei to landa med suverent flest innbyggarar har flest fødslar og dødsfall, men det forstår vel dei fleste.

Det som er meir interessant er statistikk, og det positive for India sitt tilfelle er denne:

1274360008_IndiaYearlyPopulationGrowthRate.PNG.fed59d339dc17ea1a52c8644d2410052.PNG

Ser me på heile verda så er det òg positiv utvikling:

1523041673_WorldYearlyPopulationGrowthRate.PNG.a26fa9bc9d8068018706527ac365d524.PNG

Kina var nede på 0.39% i 2020.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
BadCat skrev (1 minutt siden):

Det er du som er opptatt av mine ambisjoner. Den hersketeknikken der får du ta et annet sted. Jeg poengterte at det ikke er så lett å bo i Norge for folk som har "vind i seilene". For den som er gjennomsnittlig er det antakelig helt topp å bo i Norge.

Veit ikkje heilt kva det betyr å ha "vind i seilene", men det er lettare for folk flest å koma seg opp og fram i Norge enn td. USA. Ein konsekvens av det er at dei med størst ambisjonar og høgast inntekt må bidra meir og får mindre, men sånn er modellen i Norge. Dei som har det dårlegast har det ganske OK og dei som har det best har kanskje 20 milliardar i staden for 30 milliardar. Eg synest det er ei god løysing.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Det er jævlig å bo i Norge uavhengig av hvor bra eller dårlig det er andre steder.

Hørt på intensivavdelingen på sykehuset.

"Ta det med ro, sist uke var det en som hadde et enda større brudd på kraniet."

Det er ikke bare vellykkede det er vanskelig for. Spør en uføretrygdet hvordan det føles når de avkorter hans ekstrainntekt med 2/3 eller at når han når han overskrider beløpsgrensa for når uførestrygden frafaller så går han 60-70k i tap hvis han er 1 krone over.

Det meste i Norge handler om å ha på bremsene slik at det ikke går for bra, ikke å legge til rette for at det kan gå så godt som mulig.

 

Lenke til kommentar

Nei, det er det ikke. Det er en av hovedårsakene til at man ikke får barn. Grunnen til at det er jævlig å bo i Norge er at det alltid er en regel for en aktivitet for å hindre fri utfoldelse. Det er vanskelig å sikte mot stjernene når noen har laget et tak for hvor langt man bør nå.

Det har så store karrirremessige og økonomiske ulemper å få barn at det ikke lar seg gjøre. Det er nok hindringer om man velger ikke å få barn.

Det er ikke ofte at myndighetene ikke ønsker å være til hinder. Her er ett av unntakene.

Quote

Når du endrer selskapsform innebærer det at du overdrar virksomheten til et nytt skattesubjekt. Dette vil i utgangspunktet føre til at eventuelle gevinster på selskapets eiendeler beskattes, men fordi man ikke ønsker å legge hindringer i veien for hensiktsmessige omdannelser åpner altså skatteloven for at det kan gjøres skattefritt.

Merk igjen at det kun er hensiktsmessig med omdanning dersom du har eiendeler i enkeltpersonforetaket du ønsker å få med deg inn i aksjeselskapet skattefritt. Har du ikke eiendeler av betydning kan det være like greit å bare starte et nytt aksjeselskap og begynne å drive fra det.

Den ordlyden bør brukes oftere.
"Fordi man ikke ønsker å legge hindringer i veien for hensiktsmessig handel, kan man kjøpe alkoholholdig drikke under hele varigheten av butikkens åpningstid."
"Fordi man ikke ønsker å legge hindringer i veien for hensiktsmessig handel, kan man ha forretningslokaler over 100 m2 på søn- og helligdager."
"Fordi man ikke ønsker å legge hindringer i veien for privatlivets fred, råderett over egen kropp og fri utfoldelse, kan man innta så mye narkotika en bare måtte ønske."

Kipp og lim for alle tenkelige formål, så vil man etter hvert få et bra land å bo i. Grensen går der man krenker annenmanns legeme eller eiendom. Det er ikke ok under noen omstendighet annet enn å berge liv, helse eller verdier.

Det er feil tilnærming på det meste i Norge. Altså at man jobber baklengs for å oppnå ønsket resultat. Hvis en far drikker seg ful og vanskjøtter ungene, ta fra ham ungene, ikke begrens muligheten til å kjøpe øl.Det er faren som er problemet, ikke alkohol.

Samme møkkakampanjene kommer hver høytid. Det er ikke foreldrene som er problemet, skjønner dere. Egentlig er disse foreldrene nesten ok. Det er når alkoholen kommer på bordet...

Man skal ikke se bort fra at de fleste som får barn er folk som ikke er skikket eller ikke har tenkt seg om, for svært mange av de som er skikket eller har tenkt seg om velge rå avstå fra å få barn.

 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
1 minute ago, BadCat said:

Du mener at jeg er alene med å mene at det er for mange begrensninger med å bo i Norge?

Du mener at det er utenkelig at noen av disse begrensningene fører til at folk velger bort å føre slekten videre?

Jeg misliker mange av de begrensingene også, men jeg har ingen tro på at de påvirker folks vilje til å få barn.

For det første så liker mange nordmenn at myndighetene begrenser folks frihet til å velge, men blant de som ikke liker det så kan barn gi mer mening i hverdagen.

Problemet kommer når folk ikke ser på samvær med barn som noe positivt, men istedenfor som en byrde. Mange vil fortsette å få barn av tradisjon, men over tid vil flere og flere droppe å få barn.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Interessant. Jeg har også falt for antagelsen om det magiske tredje barnet, men som statistikken din viser er problemet* snarere at det er færre som får ett og to barn.

(* hvis det i det hele tatt er et "problem" at vi får færre barn)

Når det gjelder årsaker kan jeg bare svare for meg selv, og da fra en manns perspektiv som har kun ett barn, og tenker det holder (allerede ett mer enn jeg hadde planlagt): 

- Det er dyrt å ha barn. Standard sum som oppgis er vel noe sånn som 1,5 millioner i gjennomsnitt per barn fram til det blir 18. Man kan selvsagt være mer frugal enn som så, men man kommer ikke unna at det er et lite pengesluk. Kombinert med hvor vanskelig det kan være å komme seg inn på boligmarkedet, blir det lett en rasjonell beslutning å prioritere bort den utgiften.

- Det er forholdsvis lett å leve et innholdsrikt liv i dag uten barn. Plenty av kilder til både underholdning og selvutvikling omtrent hvor enn man vender nesa. Som barnløs vil man da også ha mer "disposable income", og dermed kan man lett kutte ned på arbeid med penger til overs å bruke på fornøyelser. Evt. kan man fokusere mer på arbeid/karriere dersom det er det som gir en noe, og allikevel ha nok fritid til andre ting på si.

- Svak juridisk beskyttelse (i praksis) for fedre betyr at man må være mer nøye hvem man får barn med, og bruke flere år på å skaffe seg nok erfaring til å vite hva man kan leve med og ikke. Uten juridisk beskyttelse er du helt avhengig av at mor f.eks. er innforstått med hvor viktig far er for et barns utvikling. Hvis ikke ender du fort opp som "cash cow" med lite annet du skulle ha sagt enn å gnåle om samværssabotasje til døve ører.

- Generelt er "kjernefamilien A/S" ikke et veldig sikkert kort å satse på i dag. Skillsmisseraten er på rundt 50%, og 70-80% av skilsmisser er initiert av kvinner. Altså har man sett og hørt nok til at det å satse på familie kanskje ikke frister så veldig.

- Å få barn er i dag ikke forbundet med å sikre alderdommen. Igjen går dette litt på de mer generelle familieverdier vi har i dag. Det er ikke familien som tar seg av deg når du blir gammel og syk, så da blir det også litt hipp som happ om man har barn eller ei. Du trenger ikke barn for å få plass på sykehjem, og barn er heller ingen garanti for besøk.

- Sex er i dag relativt lett tilgjengelig for de fleste menn. For noen er det veldig lett tilgjengelig, og for noen er det totalt utilgjengelig, men for den store majoriteten er det fortsatt sånn at hvis man jobber litt for det får man seg som oftest noe. Og i og med at nettopp "noenlunde garantert tilgang til sex" er og blir et viktig insentiv for menn til å inngå parforhold, er nok alt i alt insentivet for menn til å inngå forpliktende parforhold markert lavere nå etter den seksuelle revolusjon. Samtidig er det gjerne i forpliktende parforhold de fleste optimalt sett skulle kunne ønske å få barn.

Konklusjon:

Selv om jeg har barn selv, og trives med det, kan jeg egentlig ikke se noen veldig rasjonell grunn til at menn i dag skulle plassere det å få barn høyt oppe på prioriteringslista si. Det er mange andre ting man kan prioritere først som er både tryggere å gå for, og som kan gi høyere avkastning i forhold til f.eks. livskvalitet for en mann i dagens samfunn.

Endret av AntonMarkmus
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-grkpmGQW
55 minutes ago, BadCat said:

 

Det er feil tilnærming på det meste i Norge. Altså at man jobber baklengs for å oppnå ønsket resultat. Hvis en far drikker seg ful og vanskjøtter ungene, ta fra ham ungene, ikke begrens muligheten til å kjøpe øl. Det er faren som er problemet, ikke alkohol.

Samme møkkakampanjene kommer hver høytid. Det er ikke foreldrene som er problemet, skjønner dere. Egentlig er disse foreldrene nesten ok. Det er når alkoholen kommer på bordet...

Man skal ikke se bort fra at de fleste som får barn er folk som ikke er skikket eller ikke har tenkt seg om, for svært mange av de som er skikket eller har tenkt seg om velge rå avstå fra å få barn.

100% spot on. Norge har et alkoholproblem på samfunnsnivå. Det er bare å se på enhver gjennomsnittlig norsk by på en gjennomsnittlig lørdag (ref. før pandemien) så mye flatfyll og dritt skal du faen meg se langt etter. Det er blitt, alt for vanlig, at enhver sosial setting for voksne skal, må eller bør innehold alkohol.

 

55 minutes ago, BadCat said:

Man skal ikke se bort fra at de fleste som får barn er folk som ikke er skikket eller ikke har tenkt seg om, for svært mange av de som er skikket eller har tenkt seg om velge rå avstå fra å få barn.

Helt enig... Det er bekymringsverdig, at de som aller helst ikke burde få barn.. ofte er de som får barn og gjerne flere. Vi blir, dummere og dummere for hvert sekund som går. Det er forsket mye på korrelasjon mellom IQ og antall barn og det er en korrelasjon, særlig de med 3+ barn.

Lenke til kommentar
9 hours ago, Camlon said:

 Mange foreldre klager på hvor slitsomt det er å ha barn. Her er et eksempel på noen som synes det er slitsomt å ha ferie. 

At man må fullstendig forandre sin livsstilen er en del av problemet. Hvis man må ofre alt for barna, så kommer mange til å komme til konklusjonen at barn er ikke verdt det. 

Ja men det har ikke noe med et ytre press om å være perfekt å gjøre. Jeg vet ikke om du har barn, men grunnen til at man må endre livsstil er at du får et barn som ikke klarer å overleve alene. Den store endringen handler ikke om å skulle kjøre barna til trening, eller spise på et bestemt tidspunkt. Den store endringen kommer fra den dagen barnet er født og noen må passe på det. Det er i de første årene at livet i størst grad endres. Så får man tilbake mer frihet etterhvert som barna vokser opp og kan klare seg på egenhånd i større grad. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Reg2000 said:

Ja men det har ikke noe med et ytre press om å være perfekt å gjøre. Jeg vet ikke om du har barn, men grunnen til at man må endre livsstil er at du får et barn som ikke klarer å overleve alene. Den store endringen handler ikke om å skulle kjøre barna til trening, eller spise på et bestemt tidspunkt. Den store endringen kommer fra den dagen barnet er født og noen må passe på det. Det er i de første årene at livet i størst grad endres. Så får man tilbake mer frihet etterhvert som barna vokser opp og kan klare seg på egenhånd i større grad. 

 

Du må ta med i regnestykket at du kan få barn som aldri vil klare seg selv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
4 minutes ago, Reg2000 said:

Ja men det har ikke noe med et ytre press om å være perfekt å gjøre. Jeg vet ikke om du har barn, men grunnen til at man må endre livsstil er at du får et barn som ikke klarer å overleve alene. Den store endringen handler ikke om å skulle kjøre barna til trening, eller spise på et bestemt tidspunkt. Den store endringen kommer fra den dagen barnet er født og noen må passe på det. Det er i de første årene at livet i størst grad endres. Så får man tilbake mer frihet etterhvert som barna vokser opp og kan klare seg på egenhånd i større grad. 

Jeg har 2 småbarn.

Selvfølgelig må man forandre livstil, men må man ofre alt? Svaret bør være nei. Det bør være mulig å dyrke sine hobbyer samtidig som man har barn. 

Problemet er at når alt skal være så perfekt, så bruker man mye mer tid enn man behøver. F.eks. hvis alle klærene skal være pene og rene, så må man bruke mye mer tid på å kjøpe, vaske og stryke klær. Hvis all maten man spiser skal være sunn, så bruker man mye mer tid på å kjøpe og lage mat. Hvis barna må legge seg kl 7, så bruker man mye mer tid på å få dem til å sove og hvis alt skal skje på samme tidspunkt hver dag, så har man ikke lenger noe frihet til å gjøre noe annet enn normalen. Resultatet er slitne foreldre som har ingen frihet til å gjøre noe interessant.

Det var ikke få foreldre i den lenken som anbefalte at man dropper ferier mens barna er små. For meg er det en fullstendig latterlig tankegang, fordi ferier er ganske avslappende selv med barn, men jeg kan forstå at det er tøft om man skal følge samme rutiner som hjemme.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (16 timer siden):

Tullprat som grenser til idioti.

Gjennomsnitt Afrikaner har ca 2% av forbruket som ditt hvite barn vil ha og de har ikke Nav eller eldrehjem som kan sikre alderdommen deres.

Basic verden kunnskap er tydeligvis manglende hos deg.

 

Les det du svarer på en gang til. Det er du selv som kommer med tullprat som er godt over grensa til idioti. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...