Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ansvar for fraflyttet hus og eiendom.


chevyz28

Anbefalte innlegg

Hei.

Hvilken ansvar har man for fraflyttet hus og eiendom? Slik jeg skjønner det er det ikke påkrevet med "ansvarsforsikring" for et hus. Hvilke regler gjelder for dette? Kan for eksempel en brann som starter i ett fraflyttet hus og sprer seg til et annet få krav om erstatning fra en annen eiendom? Blir dette også et eventuelt skyldspørsmål? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sitat

Hvilke regler gjelder for dette? Kan for eksempel en brann som starter i ett fraflyttet hus og sprer seg til et annet få krav om erstatning fra en annen eiendom? Blir dette også et eventuelt skyldspørsmål? 

Ja er jo slik med uforsikret biler hvis de gjør skade er det eieren som får regningen antar samme gjelder for hus, men må vel etterforskes så er lurt med forsikring men skal vel en del vil jo anta flest kobler fra strømmen og slår av vannet, men alikevell kan det oppstå skader alikevell særlig vinteren om det er vann og kaldt.

Lenke til kommentar

Dette er et hus som egentlig er falleferdig og skal bare sikres. Men spørsmålet er jo om man kan bli erstatningspliktig dersom huset skulle begynne å brenne så spre seg til andre hus. Men dersom elektrisitet og alle kjemikalier fjernes så skal jo ikke et hus begynne å brenne av seg selv. Da må det eventuelt bli en påsatt brann. Men hvem er da erstatningspliktig? Naboens hus er jo også brannforsikring dersom de ønsker å få tilbake verdier ved av. brann. 

Lenke til kommentar

Utgangspunktet er at en eier har et ansvar for visse forhold i kraft av å være eier. Brann- og eksplosjonsvernloven § 6 første ledd etablerer at en eier skal sørge for nødvendige sikringstiltak for å forebygge brann, eksplosjon, eller annen ulykke. Mer spesifikke plikter følger av brannforebyggingsforskriften kapittel 2, merk særlig plikten til å oppgradere byggverk etter § 8. 

Hvis brann starter, og sprer seg, og det kan påvises at eieren har brutt pliktene sine etter brann- og eksplosjonsvernloven, så vil det kunne utløse erstatningsansvar. Hvis brannen er påsatt kan brannstifteren også bli ansvarlig. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enkelte ganger skjer det at ungdom går inn gjennom en knust verandadør el.lign., og oppholder seg i fraflyttede hus. Naboer vil da som oftest legge merke til dette. Og de vil ikke tro at eieren selv har gjort noe (kanskje de ikke vet hvem det er). Men er du virkelig bekymret for dette, sjekk med jevne mellomrom at vinduer og dører er hele. Og sett opp en brannmur mot nærmeste nabo? Sistnevnte byr både på utgifter, og kan være problematisk å velge et egnet sted å sette den opp. Skillegjerde mot nabo kan være maks 2 meter høyt, men en mur som går helt inntil husveggen kan virke mer som en forsterkning av husveggen. 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...