Gå til innhold

Elon Musks satellittbredbånd er allerede raskt – nå skal hastigheten dobles


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
3FKY9EYR skrev (4 timer siden):

I tettbebyggede strøk er fiber og 5G fornuftig, fordi du radio til fiber fra første basestasjon (alle 5G baser har og MÅ HA fiber). Spørsmålet er hvilket marked Starlink går etter. Siden du må en utendørs "dish" med diameter på minst 30 cm så er ikke dette særlig mobilt utstyr. Så de som har "unlimited" 5G på mobilen (om og når det kommer!) vil nok bruke det på hytten. Og vinterstid er det vel få som ønsker å fjerne snø fra "dishen" hver gang det begynner å lugge. Markedet til Starlink blir vel der 5G og fiber ikke lønner seg å bygge ut. Globalt sett er nok det markedet stort og kanskje stort nok til svarte tall på bunnlinjen, gitt at de får det til å virke skikkelig (kapasitet, jevn latency og oppetid).

Antenna har integrert varmeelement slik at evt. snø smelter. 

Utstyret er mobilt nok for bruk på f.eks fly og båter (blir selvsagt andre antenneløsninger enn den for landbasert bruk). Det er stort behov for raskere nett slike steder. 

Lenke til kommentar

Ut fra forklaring så virker det som om parabolen står i ro etter at den har optimalisert/kalibrert vinkelen mot himmelen for å få flest mulig satelitter inn. Det betyr vel at parabolen ser flere satelitter godt nok selv om ingen av de har optimal vinkel til parabolen men at de likevel ka nbenyttes, slik at den hopper over til nye satelitter før den aktive satelitten går ut av dekning for parabolen.

Lenke til kommentar

Men hvordan funger satelittbredbånd? er det dekning på månen\mars eller i såkaldt space station?

Ingen som har tenkt tanken på internett der, godt mulig de har 10 mbit eller ligdene, men blir lenge til disse får 300 mbit?

Så er vel fremdeles tunneler og slik under bakken oljeplatformer etc finnes vel delevis dekning men ikke 100%?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Starlink fungerer i hvert fall ikke på ISS, månen eller Mars siden de er retningsvirkende ned mot planeten vår + direkte linker mellom Starlink-satelittene.

ISS kjøper seg kontakt til satelittmotakere på bakken mange plasser rundt jorda så de har stort sett internett hele tida. Jeg tror de fikk oppgradert maks båndbredde nå nylig.

Satelitter rundt månen knytter seg også til mottakere på jorda på samme måte. Samme med satelitter rundt mars.

Rovere og andre ting på bakken på mars og månen knyttes først til satelitter i bane rundt objektet som deretter knytter seg til satelittmottakere på jorda.

Jeg har ikke hørt om satelitter i bane rundt jorda som er rettet utover mot månen, Mars eller andre ting. Antar det er fordi det er omtrent samme mottaksforhold nede på jorda og dermed mye billigere å ha mottaksutstyret på på bakken.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...