Gå til innhold

Et av Norges mest sensitive skip skal vedlikeholdes av russere etter Bergen Engines-salg


Anbefalte innlegg

Disse motorene er nok hyllevare, og ikke unike for forsvaret. Leverandøren må uansett stille med norsk personell når de skal ombord på serviceoppdrag. Det at staten skal eie en motorfabrikk, det skjer ikke, og det har heller ingen hensikt. En slik fabrikk vil vil ikke ha nok å gjøre til at hjulene vil gå rundt.Og fabrikken vil dø av seg selv. Staten bør og skal ikke konkurrere med sivil næringsvirksomhet på hyllevareprodukter som dette.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-80wCWpIM
3 hours ago, KjellHR said:

Helt idiotisk og la dette oppkjøpet gå igjennom. Når marinens skip fra nå skal inn til motor-vedlikehold, må det fra nå av følge med vakter; og kun arbeidere som er godkjent av forsvaret får gå om bord i skipene. Men teknologien rundt motorene er nå selvfølgelig copy/paste til den Russiske marinen. Godt jobba naive.....

Så ingenting vil altså endre seg.

 

Lenke til kommentar
16 hours ago, ThomasM said:

Så ingenting vil altså endre seg.

 

La oss ta ett eksempel:

Serviceannsvarlig hos Bergen engines. (Som er sikkerhetsklarert): "Okei, Marjata trenger nytt oljesystem, det ser ut til å være en feil på det som vi ikke får korrigert på dette vedlikeholdet. Inntil den tid bør effekten reduseres med 15%. Vi må produsere deler til Marjata. Vi kaller det ikke Marjata i vår interne ordrebok, men "Boaty", da vet ingen at det egentlig er til Marjata"

Før: 

Produksjonssjef hos bergen engines. (som ikke er sikkerhetskarert): "okidoki oljedeler til "Boaty" Det kan jeg lage."

Nå: 

Sjefen til Produksjonssjefen (som er i "lomma" til putin): Hmmm.. Vi skal lage deler til Boaty... den har som har samme motor som Marjata, og ordren kom inn mens Marjata var i vedlikehold. Hmmmm... Da må vel Marjata kjøre på redusert effekt da. Det kan jeg ringe til Putin å gi beskjed om."    

Det hjelper ingenting at de som jobber på båten er både bevoktet og sikkerhetsklarert når det kan være sjefer, som har full kontroll på vareflyt, kan sette ting i sammenheng.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...