Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Audi a3 ødelagt motor


Anbefalte innlegg

Hei! 
Jeg eier en Audi a3 2011 modell 2.0 liter. Bestilte time hos merkeverksted da jeg skulle bytte baklykt, og fordi motoren hadde noen ulyder, og hakket noen gang når jeg girte. Hakket som om bilen skulle kveles, skjedde sporadisk. Audi verkstedet sjekket bilen og fant ingen feil, fikk ny time til bytting av lykt. To dager senere kom det rød varsellampe opp «oil pressure low» og noe tikking/vibrering i motor. Sjekket olje rett før dette og var ingen problem med oljen. Bilen ble tauet til samme verksted og fikk nå beskjed om at motoren var ødelagt. Bunnplaten ble tatt av og det viser seg at stemplet og motoren er ødelagt. Har jeg noen rettigheter når det kommer til verkstedet og ansvar? Da de allerede har sjekket og godkjent at ingenting er galt med motor. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

17 minutes ago, Juliasofie said:

 Da de allerede har sjekket og godkjent at ingenting er galt med motor. 

De har nok ikke "godkjent" motoren din nei, de har nok bare ikke funnet noe synlige feil med den. Dersom et verksted hadde måttet stille full garanti for alle bilene de undersøker uten å finne feil hadde det nok kostet en god del tusenlapper å få ting undersøkt.

Skal du ha noe sak må du først og fremst få dokumentert årsaken til havariet. Når det er på plass må du kunne argumentere for at dette var noe verkstedet måtte ha avdekket. Kan du det, så har du en sak.

Lenke til kommentar

En tanke om dette. Om dette skyldes at den var gått for lenge på oljen/oljefilter, eller at de skyldes en feil som kunne vært avdekket når den var på verksted. Eller om dette skyldes en feil som kom plutselig og ingen kunne vite noe om det på forhånd.

Uansett vanskelig å klandre verkstedet for det tenker jeg.

Lenke til kommentar

Ingen verksteder kan magisk sjekke innvendig i motoren når den er på en såkalt kort "sjekk", uten at de vet hva de skal se etter. Det virker som du vil at noen andre skal ta ansvaret for at din bil er ødelagt. En motor blir ikke ødelagt på to dager, dette er noe som skjer over lang tid, og flere ting spiller inn. 

Selv om man kjøper "premium" bilmerker, betyr det ikke at kvaliteten er premium. Det er ofte mye status som er priset inn i disse bilene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...