Gå til innhold

Hvis Helse-Norge skal ta vare på oss uansett hvordan vi velger å leve, må vi bruke milliarder på nye sykehus


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

Tenk om hver og en av oss hadde brukt litt mer tid og ressurser på heller å planlegge egen helse 20 år frem i tid. Det ville redusert behovet for fremtidens sykehuskapasitet betraktelig.

Hva i all verden er det artikkelskribenten er ute etter her??? For meg høres det helt hinsides ut? Er det røykerne h*n vil til livs? Eller er det kjøtteterne? De som ikke trimmer nok (etter h*ns syn)? De som nyter alkohol? Eller hva??? Hvordan skal man gjøre seg fortjent til behandling i framtidens sykehus?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hvis man skal være blodig ærlig så er hovedproblemet for velferdsstaten den økte levealderen men samme pensjonstid. I så måte bidrar f.eks. røykere positivt til samfunnsøkonomien, og det uten å ta med avgiften på røyk.

En litt heftigere sykehusregning tidlig er mye billigere enn en fortsatt høy regning senere i livet + pensjon.

Kynisk sagt... men var noen undersøkelser på dette endel år tilbake i tid. Jeg mener ikke vi skal oppfordre til røyking av den grunn.

Lenke til kommentar

Basert på kommentarfeltet ser det ut til at noen har sovet i timen. Sykehusene som bygges fremover har ikke så mye plasse til Syke-Pleie. Det er et sted for behandling av pasienter (operasjoner, cellegift osv). Når behandlingen er over blir det hjem / kommunen tar over. Liggetiden vil bli minimal (kortere enn i dag). En kan ikke forvente at kommunen vil prioritere det å pleie de syke eller følge opp etter inngrep; slik at det blir en større belasning for de pårørende (om en har). Det beste en kan gjøre for å komme best ut av det er å "planlegge egen helse". Eller har noen andre gode forslag?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...