Jump to content
Juletrefoten

Hva er "SW-utvikling"?

Recommended Posts

Søker jobber, og et firma er ute etter kompetanse innen SW-utvikling, men har aldri hørt om SW før iløpet av min utdanning og får heller ikke mye hjelp av Internett. Det er første gang jeg ser dette i en jobbannonse. Noen som vet hva dette er? 

Share this post


Link to post
On 2/20/2021 at 2:19 PM, Juletrefoten said:

Herregud 🤦🤦 hvorfor kunne de ikke bare brukt 1 sekund ekstra på å skrive noen som var forståelig. 

Fordi det fag-messig er en så vanlig forkortelse at det er tilnærmet umulig å forestille seg at man ikke veit hva det betyr. Som en som er involvert i ansettelsesprosessen av ny SW-utviklere så ville jeg blitt ganske så skeptisk hvis man ikke allerede er inneforstått med hva det betyr. Det er helt sikkert også andre forkortelser som faller inn under samme kategori.

Mulig jeg bare er vant med et mer formelt språk i utlandet, men her jeg jobber ville man allikevel ikke lagt ut en beskrivelse på ledig stilling hvor man inkluderte forkortelser. Det ville vært uakseptabelt uformelt. Tilsynelatende er det litt mer slapp holdning i Norge? :shrug:

Share this post


Link to post

Har fått innprentet fra barndommen av at man aldri skal bruke forkortelser når man skal være formell. Jeg skriver formelle søknader, og forventer det samme når jeg leser en annonse. Selv om dette er et typisk, norsk (og slapt) fenomen, så har Ernie helt rett i at forkortelser er noe man sjeldent ser i utlandet. I noen land (som Storbritannia), anses dette som direkte uhøflig. Om en skulle skrive forkortelser på en søknad feks, ville man i de fleste tilfeller ikke blitt vurdert for stillingen.

Det er også mange forkortelser som går om hverandre og da kan de være lett å blande. Om en dog søker på sw-utvikler på google kommer det frem flust med forklaringer på hva dette er, uten at det kan forveksles like lett med andre ting. 

image.thumb.png.58b179e71953f856eecc1c52c063ef5d.png

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...