Jump to content
nyttmedlem

Et spørsmål angående oppgjør ved samlivsbrudd

Recommended Posts

For de som husker så åpna jeg en tråd her for en stund, pga jeg hadde noen spørsmål angående samlivsbrudd. Jeg gjennomgår et samlivsbrudd nå

Om 2 dager skal min ex-samboer overføre nesten 2 millioner til meg. Jeg har sjekket med banken og de sier det ikke er skatt på det beløpet, pga vi har eiet huset i over 2 år.. 

Bør jeg opprette en egen konto som dette beløpet kommer inn på eller holder det med å overfore det til lønnskonto?
Jeg spør ut i fra om det kan virke rart å få så store beløp på lønnskontoen

Det jeg også gjerne vil vite er om det er noe jeg må huske på i denne sammenhengen, tenker da på dokumentasjon på beløpet. Vil ikke at skatteetaten skal komme og si at det beløpet er inntekt som du ikke har skattet fra. Så likevel om banken sier dette er skattefritt, så må vel jeg ha med riktig dokumentasjon. Noen som har tips om dette?

Share this post


Link to post

Sett det på sparekonto, litt bedre renter der. Er normalt enkeltå åpne i nettbanken. Det er nok riktig at du ikke betaler skatt av det, men det blir en del av formuen din, så hvis den er stor nok så betales det skatt den veien.

Du bør nok ha noe dokumentasjon på hva det er, men alt er digitalt, så det er lett å spore. Men det er lurt at både du og Xen signerer noe, slik at ingen kan komme i ettertid å kreve mer eller tilbake.

Share this post


Link to post

Da er det ikke noe problem å vise til hvor pengene kommer ifra hvis skattemyndighetene spør. Alt over 10.000,- mener jeg å huske blir logget for å sjekke svart økonomi osv.

Share this post


Link to post

Kva konto du får det inn på betyr ikkje stort. Eg antar dei ikkje vil bli ståande på lønnskontoen på lang sikt uansett. Det er ein liten teoretisk større risiko enn andre kontoar sidan du har debitkort på ein brukskonto, men det er vel grenser for kor mykje ein får brukt i slengen der òg.

Share this post


Link to post

Liten oppdatering:

Vi har signert avtalen hos advokat. I den avtalen står det at jeg skal flytte ut senest 2 uker etter at jeg har fått pengene. Dette var et viktig punkt for meg. Advokaten spurte min samboer om dette var greit. Hu sa det var greit. Dette ble beskrevet som et punkt i avtalen.

Men nå ønsker min ex-samboer å ikke følge den avtalen. Hun sier jeg må flytte ut innen 1 uke.  Det står 2 uker etter at pengene er overført i avtalen. Nå krever min ex-samboer at jeg flytter ut i løpet av neste uke. Samtidig som hun ikke har overført pengene til meg enda. Mener det er et klart avtale brudd.

Share this post


Link to post

Om ho vil endre på avtalen så må ho koma med eit alternativt forslag som begge er einige om. Finn de ikkje det så er gjeldande avtale gyldig. Kva ho vil betyr fint lite.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...