Gå til innhold

Bruke bedriftskundekonto privat


Jørgen_L

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg lurer på om det er noen som vet om det er lovlig å opprette en kundekonto hos en leverandør på et firma og siden betale fakturaene privat. La oss si at jeg har en bedrift og oppretter en kundekonto hos en byggevarehandel. Jeg bruker kontoen til å handle inn materialer til bedriften, men så trenger jeg noe privat. Er det da lov å sette det på bedriftens konto og siden bare betale den privat og ikke føre det i bedriftens regnskap?

Jeg kan ikke se at det er noe problem med å gjøre sånn. Skatteverket får inn sin moms, byggevarehandelen får solgt sine varer. Samtidig så er jeg usikker på om det finnes problem med dette som jeg ikke er klar over.

Noen som vet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dei einaste to utfordringane eg kan sjå er at du potensielt kan bryte brukarvikåra til leverandøren. Kanskje særleg aktuelt der bedriftskontoen også er forbundet med framforhandla avtaleprisar som ikkje er meint til privat bruk.
Og den andre er at alle kjøp vil per definisjon være bedriftskjøp, altså at du må forholde deg til kjøpslova og ikkje forbrukarkjøpslova om det skulle oppstå problem.

Utanom det så er bedriftskontoen vanlegvis berre ein vanleg brukarkonto med litt utvida funksjonar, som leiaren kan legge til og administrere tilsette sin adgang til å handle på firmaet. Det kan være at ein får oppgitt prisane utan moms, og liknande mindre tilpassingar retta mot firma.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Et stort problem (i mine øyne) er at det ikke vil bli sett på som en forbrukersalg, ergo går du glipp av rettighetene Forbrukerkjøpsloven gir deg, og må forholde deg til Kjøpsloven. Du vil f.eks. ikke automatisk få 5 års reklamasjonsrett på varer som er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år, men må stort sett forholde deg til produsentens garantier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...