Gå til innhold
Noe nedetid og ustabilitet mellom 11:40 - 11:55 ×

Bli med inn i F-35-cockpiten når Kristin «Beo» Wolfe flyr oppvisning


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
onkel teo skrev (17 timer siden):

Ja det er det jeg alltid sier, sånn går det når damen kjører...

Det har en helt naturlig forklaring, med elektroniske kretser skjer det samme.

Når kretsen bygges av mindre komponenter går hastigheten opp og effektforbruket ned => litt kortere og lettere slik som kvinnene er øker evne / responstid og reduserer kostnader (mindre blotrykk problemer også).

 

Man kan si del slik at en person på 2 meter er vertfall 33 % dårligere en en på 1,5 meter i et jagerfly. Man taper altså noen 100 tals millioner på å ikke velge rett manskap pr fly. Var litt slik under WW2 (andre verdenskrig), haleskytteren var liten utfra designbehov, man burde vært komt lenger i dag med HR (human reserch) greiene. Værtfall på spissede og kostbare enheter.

 

Men joda, brannbiler skal vist batteri - elektrifiseres: Man bytter altså bort 2 000 kg slukkemidler og utstyr fordi det skal være «0 - utslipp». Huhh, så møre i knollen blir lastebil - selgere når man får betalt for det, og utstyr og utholdenhet går fløyten selv på kritisk utstyr. 

Snart kommer vel brannbilene fra India, fordi det vil bli billigere pr kjørte kilometer.

 

Eg vil nevne et døme til; bil - takbokser som muligens sparer 1/6 del av (de totale inkl bil) fremdriftskreftene som trengst ved å endevende den. Enda den ikke har vært ment for slik bruk, og produksjonsfirma som «Tule» har skrytt av sin forskning på takbokser i årtier.

Joda, dekk og felger kan også nevnes - 4 - 7% om du ikke velger den dyre dritten, også dette av totalen, i bytte mot dørhandtak av likeledes simpel og fordyrende kvalitet som kansje gir - 1%. Og det bejubles av frikene, «bytte bort kua fekk fela igjenn»

ref: https://www.nyteknik.se/fordon/slapper-bakvand-takbox-efter-agarens-experiment-7008706

Og det er ingen grunn til å tro at slike feil ikke kan oppstå i andre / mer lukkede og kompliserte organisasjoner. Og ja, selvfølgelig er det ledelsesvikt, ofte uttalt som «Oid’a» (Organisatorisk Innavls Depresjon)

 

Joda, Måkevinger er vel for Måker.

Endret av Halvor Sølvberg- the MOV
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...