Gå til innhold

Gamestop-aksjen [GME] - Hva skjer?


xitimes864

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
0laf skrev (På 16.2.2021 den 22.43):

Melvin & Co shortet .. på rundt $15.

Når aksjen steg, så var det vel ingen som shortet, ettersom det ikke var aksjer å få lånt, i det minste ikke for vanlige folk?

Det er litt merkelig, for antallet shortede aksjer er fortsatt veldig høyt.

Endret av hekomo
Lenke til kommentar
kremt skrev (På 18.2.2021 den 12.03):

På et forum for aper har altså en bruker oppfordret andre brukere (aper) til å kjøpe stonks til markedspris og holde på dem. Dette er altså markedsmanipulasjon. Men å kaste folk ut fra et kasino når huset har veddet for stort for sitt eget beste er altså helt greit. 

Ingenting vil komme ut av dette for mannen i gata. Kanskje DFV får en liten straff. SEC trekker bare på skuldrene som den nikkedukke de er og egentlig ikke annet enn et skalkeskjul for finansmarkedene som et slags "politi" så de store ikke taper penger. 

Jeg har sett posisjonene til en del wsb brukere i gme, og de fleste hadde utrolig små posisjoner. Jeg ble veldig overrasket over hvor lite de fleste satt på. Til gjengjeld er de mange og kan vise styrke på den måten. Dessverre var dette et for stort play og dømt til å mislykkes sånn som det er satt opp med market makers, hedge fund og clearing house basically all-in-one. Robinhood ville gått ned for godt (no joke) melvin ville gått ned, citadel ville fått seg en stor bulk, og market sell off på 10-20 % drop for å dekke inn dette tapet.

Dette handler om mye mer enn gme, det handler om at finansmarkedet er råttent fra innsiden og satt opp for å berike de som allerede er rikest og har mest makt. Det ser ut som at de nok en gang slipper fri fra ansvar og tap, akkurat som de gjorde i 08.

Her står det om fyren som står bak søksmålet:

"The lead plaintiff of the lawsuit, a Washington state man named Christian Iovin, “used approximately $200,000 in collateral to sell call option contracts for GameStop shares when the stock was below $100,” the suit reads."

Tullingen gamblet og tapte. Nå saksøker han fordi han gamblet mer enn han hadde råd til, og det slo tilbake på ham.

USA skal liksom være landet for personlig ansvar og frihet. LOL.

Lenke til kommentar

Dette er fortsatt et veldig risky play. Vi har sett hva de store kan gjøre, men den som egentlig står bak tror jeg er DTCC, som igjen er eid av alle de store investment bankene. Robinhood og reddit er bare en slags scapegoat oppe i alt dette. Jeg har gjort litt DD på dette og de margin calls som kunne blitt sendt ut oppe i alt dette kunne LETT tanket hele markedet med 20 % når store long posisjoner hadde blitt tvangssolgt for markedspris. Det ville igjen trigget stop-loss all over og igjen satt i gang nye margin calls på store posisjoner. Failed to deliver har vært høyt i 3 måneder men SEC gjør ikke en dritt. I tillegg til syntetiske shares har man nok også massive mengder counterfeit ut fra rapportere beholdninger.  Det er sannsynlig at GME ble shortet ut av sp500 i 2017 gjennom naked shorting og counterfeit shares.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...