Gå til innhold

Gamestop-aksjen [GME] - Hva skjer?


xitimes864

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
MagnusRB skrev (12 minutter siden):

Men hva om den er shortet på 400 dollar i all hovedsak? 


Det er den ikke, de fleste fondene shortet vel på $5'ish, som var grunnen til at mange så en mulighet for en skvis, ettersom Wall Street hadde shortet en aksje som fundamentalt var verdt mer.

For å shorte en aksje, så må man først låne den aksjen, så selger man den i markedet der og da, i håp om at man kan kjøpe den aksjen tilbake billigere om noe tid, for å levere den tilbake til de man har lånt av.

Når fondene shortet aksjen i fjor, og kanskje noen på starten av nyåret, så var det ikke mulig å selge aksjen for $400, da lå prisen på $5 - $20, som var det de fikk i markedet.

Når kursen var på $400'ish for noen dager siden, var det ikke aksjer tilgjengelig for utlån, slik at det var i teorien ikke mulig å shorte på det tidspunktet, med mindre man brøt loven.

Nå må de fremdeles betale over $100 for å dekke inn shorten, å kjøpe aksjer i markedet for å kunne levere tilbake til utlåneren, aksjer de lånte og solgte for $5 for noen uker og måneder siden.

Foreløpig er volumene små, det betyr at det er svært få som selger, og de handlene som drar kursen ned er bare småhandler, trolig mellom fondene for å skape litt panikk, slik at flere selger sine aksjer.

Jeg har egentlig veldig liten tro på at GME spretter opp igjen, men det skjer mye merkelig nå, kursen dras ned av pussige småhandler, stadig flere småsparere ser ut til å kjøpe mer på disse nivåene, som gjør at det kan bli enda verre for fondene, samt at flere handelsplatformer begynner å få litt panikk, å stanser handelen fordi de ikke klarer å stille nødvendig sikkerhet osv.

Endret av 0laf
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det er kanskje litt enklere å tenke på det litt annerledes.

Dersom gulrøtter koster 100 kroner per kilo i dag, å jeg tror at de vil koste 50 kroner neste uke, så kan jeg gå til en bonde jeg kjenner, å låne ett tonn med gulrøtter, med løfte om at jeg leverer de tilbake neste uke, med renter.

Når jeg har lånt gulrøttene, så selger jeg de på torget for 100 000 kroner (ett tonn * 100 kr.) samme dag.

Neste uke går jeg på torget å får kjøpt et tonn gulrøtter for bare 50 000 kroner, fordi prisen har falt til 50,- per kilo.
Jeg leverer disse tilbake til bonden (pluss renter).

Jeg har da tjent 50 000 (minus renter) på å låne bondens gulrøtter en uke.

Men hva om prisen på gulrøtter plutselig var 5000,- per kilo uka etter i stedet?
Jeg har lovet bonden at han skal få gulrøttene, så jeg må uansett kjøpe de, å da har jeg et problem.
De jeg solgte gulrøttene til, vil ikke låne meg deres gulrøtter, og bonden har ikke flere gulrøtter, så jeg kan ikke låne mer gulrøtter som jeg kan selge til 5000,- i dag, og kanskje kjøpe tilbake igjen senere billigere.

Jeg ender opp med å måtte kjøpe gulrøtter for 5 millioner kroner for å gi de tilbake til bonden, og den smartingen som solgte meg disse gulrøttene har tjent enormt mye penger.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Men han som selger gulrøtter til 5000,-/kiloen gambler jo på at du faktisk har råd til å betale 5000,-/kilo. Kanskje han egentlig kjøpte dem for 2500,-/kilo av en som kjøpte av deg. Når du ikke har råd til å betale mer enn 200/kilo må han enten ta tapet, eller håpe at snittprisen på gulrøtter legger seg på nærmere 2500/kilo. Men det vil det jo ikke, fordi ingen betaler 2500,-/kilo for gulrøtter. Med mindre han først og fremst er ute etter å ruinere deg da. Men det tviler jeg på at er tanken til Ola Dunk som på freddan leste på VG+ at det var gratis penger å hente på å kjøpe rådyre gulrøtter.

Endret av Buddy Dakota
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men jeg er nødt til å levere tilbake gulrøttene jeg har lånt av bonden uansett, det er derfor prisen på gulrøtter ble så høy, fordi de andre som hadde gulrøtter til salgs, innså at jeg ikke hadde noe annet valg enn å kjøpe deres gulrøtter, uansett hva prisen var.

Selv om jeg må selge huset, yacthen og porsche'n, så må jeg levere tilbake gulrøttene til bonden.


Men, mens jeg står der på markedet å river meg i håret fordi gulrøttene har blitt så dyre, så får jeg en fiks ide !
Det har seg sånn at på torget der gulrøtter selges, så er det en tavle hvor prisene på grønnsaker føres opp.
Prisen bestemmes av hva gulrøtter sist ble solgt for på markedet.

Tilfeldigvis har jeg flere kompiser som har samme problemet, de har også lånt gulrøtter av bonden som de har solgt, som de nå må kjøpe tilbake for å levere til bonden.
Vi går på Rema, å kjøper noen kilo gulrøtter, så drar vi på markedet.
En av kompisene går inn i ene enden av torget, jeg går inn i andre ... vi møtes på midten.
Der sier kompisen "jeg har så fine gulrøtter, du kan få de for bare 4000,- per kilo" .. jeg svarer med "oi, det var billig, de tar jeg".
De andre selgerne hører dette, samtidig som prisen på tavlen nå er 4000,-
Noen minutter senere gjør to av de andre kompisene det samme, men nå er prisen 3000,- per kilo.

Vi holder på sånn, med noen bunter gulrøtter, til prisen er nede i noen hundrelapper per kilo, i håp om at de andre selgerne skal bli nervøse, å selge deres gulrøtter billigere ....

Endret av 0laf
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Veldig spennende. Jeg kan såpass lite om aksjer at jeg ikke orket å slenge meg på selv. Hvis man tror den skvises igjen så er det jo fin pris nå, men jeg liker ikke gambling så jeg står over.

Styret rundt GME har i alle fall gitt meg en liten dytt i det å endelig sette meg inn i aksjer og fond. Noe jeg har planlagt en god stund. Så nå er det bare å lære seg så mye som mulig.Kanskje man er forberedt til neste gang en slik mulighet dukker opp :)

Håper WSB og andre klarer å få disse hedgefund-folka til å tape mest mulig da. Fuck de :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Etoro solgte aksjene til folk på platformen sin

REFUND CONFIRMATION We would like to confirm that users whose positions were closed due to the stop loss error on Monday February 1, 2021 have been refunded. Please check your email for more details. You can also see the exact refund amount in your Portfolio History under “cashflows” - www.etoro.com/portfolio/history/cashflows. Thank you, The eToro Team __________________________________________________________________________________ INCIDENT RECAP On Monday February 1, 2021, the maximum stop loss on some stocks was set to 20% in error. This issue only affected users who opened positions on specific stocks *on Monday before 17:19 GMT* when the issue was identified and resolved. We would like to apologize for the inconvenience caused to users. If you were affected, please read the following information: 1. For users whose positions were closed by stop loss: Please rest assured that our teams will contact each and every affected user via email. 2. For users whose positions are still open: A. Users who did not adjust the positions they opened *on Monday before 17:19 GMT* - Please note that the stop loss setting on these trades will be returned to normal *before market open*, i.e. as if the issue had not occurred. B. Users who made changes to their stop loss on Monday before 17:19 GMT and still have open positions - Kindly note that eToro has not overridden the changes you made to these positions. We urge you to check these trades to ensure you are happy with the stop loss you have put in place. If you wish to adjust the stop loss on these trades, you can do so without adding additional margin. In addition, funds added on Monday before 17:19 GMT to extend your stop loss, will be returned to your balance automatically upon any subsequent stop loss change. Once again we would like to apologise for the inconvenience caused and to thank you for your understanding. Sincerely, The eToro Team Show Less
 
-
 
Skjedde kun med GME som jeg klarer tolke fra andre brukere.
 
Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar

Hva tenker dere om denne sammenligningen av GME og shortsqueezen av Volkswagen? Trenden er slående lik, men per nå så er det så mye støy i media og på forum begge veier at jeg ikke klarer å forstå hva man skal tro på og ikke. Dere som kan å analysere tallene kan kanskje si noe om dette er realistisk eller ikke? Sitter inne med såpass stort tap på GME og AMC nå at jeg velger å holde for å se hva som skjer. 

GME chart.png

Lenke til kommentar

Jeg kan ikke si noe om tallene, men jeg ser ofte sånne sammenlignende grafer og tar de aldri seriøst. Man kan alltid finne en graf og et punkt på en graf for å understøtte sin egen posisjon, enten det er bull eller bear. Det er bare å google "you are here stock chart" og man finner en god mengde eksempler. 

Dessuten har oppgangen til GME vært betraktelig større enn det den gang var for Volkswagen, og jeg vil tro oppgangen hadde andre årsaker enn opprør fra reddit, så derfor ikke helt sammenlignbart imo.

Endret av deleted
  • Liker 3
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Fictivision said:

Det er så merkelig at aksjen fortsetter å stupe men jeg ser på WSB at folk kjøper som gale, og det er ikke bare amerikanere, det er folk fra hele verden som kjøper. 

Hva som skrives på WSB er vel ikke representativt for aksjebevegelsen eller? Tror det skal mer penger og krefter i sving for det. Jeg har en huntch på at dette har vært et forbigående fenomen. Nå er mye av spenningen borte og folk har fått lavere puls og sett hva som skjer. Det er jo egentlig klassisk boble?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
deleted skrev (1 minutt siden):

Hva som skrives på WSB er vel ikke representativt for aksjebevegelsen eller? Tror det skal mer penger og krefter i sving for det. Jeg har en huntch på at dette har vært et forbigående fenomen. Nå er mye av spenningen borte og folk har fått lavere puls og sett hva som skjer. Det er jo egentlig klassisk boble?

Vi får se i morgen når amerikanere som migrere fra RobinHood får aktivert sine kontoer om det har noe å si. 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...