Gå til innhold

Gamestop-aksjen [GME] - Hva skjer?


xitimes864

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Veldig morsomt å følge med på, handlet litt aksjer selv for første gang, med filosofien "jeg tåler fint å miste alt dette". 

Handlet bare gjennom banken fordi det var kjapt og enkelt, men ser nå at de har helt drøye kostnader på handler så burde finne noe annet om jeg skal fortsette. Er det Nordnet som er mest populært her på berget? Ser ut som om de tar sånn 1/20 av kostnadene pr handel i forhold til banken min.

Lenke til kommentar

Enda hardere short attacks fra boomers i dag som sprer FUD og fake news. Nå går de virkelig all in før skipet deres går ned. Blir nok restricted trading på flere av trading plattformene i dag også "because of massive order amount" Yeah right.

"eNgInErEd sHoRt sQuEeZe"

"tHiS iS a 2 dOllAr sToNk"

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
flamethower1234 skrev (8 timer siden):

Tenker å hive meg i amc selv. Tanker?

Min tanke er at du lett lar deg rive med på folk som er gira (gjerne folk som ikke rakk å være med på GME festen), og som spammer tull for å få med folk på en pump and dump.
AMC er på ingen måte i samme båt som GME når det kommer til overshorting, selv om det også er høyt der. Jeg har ikke satt meg inn i hvilke nivåer shortingene likvideres på AMC, men jeg vil anta institusjonene rett og slett bare kan legge inn collateral da de mest sannsynlig ikke er kontrakter som går ut på dato som GME. For høy risk for min del i hvert fall, men det kan da absolutt gå bra, spesielt hvis faktiske institusjoner blir med på leken på riktig side.

Endret av Dudeliduu
  • Liker 1
Lenke til kommentar
flamethower1234 skrev (8 timer siden):

Tenker å hive meg i amc selv. Tanker?

GME!!! Melvin har fortsatt de meste av shortsa sine + alle andre.
60% fredag, 20 mandag, 90 tisrdag, 135% onsdag. Allerede +25% på premarked. Den kommer til å stige i alle fall idag.

Mest sannsynlig i noen dager til. 500 er LETT tilgjengelig (den er jo nesten der på pre-marked). 1000-1500 er ikkje usansynlig. Men det gjelder selvfølgelig å hoppe av toget før det er for sent.

 

AMC har stagnert. Oppturen var rask, så eg trur den kan ha peaked allerede. GME låg jo i fleire månader 13-15-18-22. Var frem og tilbake. Squuze begynte for alvor forige onsdag/torsdag. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
kremt skrev (27 minutter siden):

Og dette har du bevis for? 

Du trenger ikke undersøke mye for å finne ut det. Selv på r/wsb har de brukt VW som hovedmotivasjon når de begynte å spekulere i short squeezen i fjor høst. 

Absolutt alle rapporterer jo om dette nå. 


Edit: Når det er sagt, det er  vanskelig å se for seg hvilken kurs GME stabiliserer seg på i ettertid. For de som hopper inn nå etter 100 dollar tror jeg det er veldig skummelt om de ikke sikrer gevinst på vei opp. På vei ned blir det meget trangt i døren og det kan synke fort. 


Ingen fasiter, vi har kun tidligere tilfeller å studere og bruke tallene i markedet til å anta hva som vil skje. At det er short squeeze som driver den nå er hvertfall 100% sikkert. I tillegg til millioner av mennesker verden rundt som kjøper seg inn og vi får en ekstra effekt av det. Blir en pump i tillegg til skvis. 

Historiebøker vil bli skrevet om dette :)

Endret av Hyd
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dapp47 skrev (24 minutter siden):

Huff, angrer! Kanskje jeg går inn idag igjen, får se.... 

Du har tatt profitt! Det er aldri feil. Er bare å lukke øynene og være fornøyd med det du har. Grådighet har ofte en bitter bakside. Folk lar seg rive med av følelser istedenfor sunn fornuft. Så gjør deg selv en tjeneste å ikke la følelser overstyre det rasjonelle her. 

Kryptodebunker skrev (4 timer siden):
Tror dessverre wallstreet vinner over WSB. 


Wallstreet er profesjonelle - de forstår spillet. Det er et svært lite mindretall blant "vanlige folk" som faktisk forstår det tekniske i dette. Det er godt synlig selv i denne tråden. Der folk har sine teorier basert på det lille man kan.
 

cartoon-iceberg-water-big-floating-ocean-underwater-part-clear-ice-mountain-global-warming-vector-concept-antarctic-north-191319857.thumb.jpg.a71eb2fa29bed05e62878a3ba189d5d9.jpg

Det øverste kan illustrere den grunnleggende forståelse for verdipapirhandel som "gode" amatører som deg og meg innehar. Mesteparten under handler om fagkunnskaper om økonomi, erfaring og genuin forståelse for hva som foregår. I tillegg til alle de mørke hemmelighetene som foregår på wallstreet. 

Som regel vinner de profesjonelle over amatørene. En sjelden gang kommer det en joker.

Dersom det som nå skjer med GME hadde vært allmenn kunnskap blant folk flest. Hadde aldri dette skjedd. De profesjonelle aktørene tjener fett på amatørenes naivitet og følelsesmessige handel. De vet hva de holder på med. 

Men det jeg funderer på. Er om sosiale medier, Youtube og andre kanaler har ført til at kunnskapsnivået blant amatører har steget kraftig. At hvem som helst kan "utdanne" seg til profesjonell aksjemegler dersom de har tid til det. Det er lett å spre informasjon på nett og folk er for så vidt lette å la seg rive med. Får man noen luringer folk har tiltro til, blant de "vanlige dødelige" - kan dette gi en vanvittig stor drivkraft/hype. Hvem ville du mest hørt på? Et grått og kjedelig meglerhus. Eller en Youtuber med en fiffig navn med pilotbriller og rødt pannebånd som oppfører seg som folk flest... istedenfor å sitte med dress & slips med en autoritær holdning og tilbakeholden retorikk. 

Samtidig er teknologien såpass enkel nå. And hvem som helst kan følge en slik pannebånd-person og slenge seg på. Det tjener også pannebånd-personen på. 😜 Så selvfølgelig vil han dele det vedkommende har funnet ut. Så kan Wallstreet motvirke dette med bots og falske meldinger, trolling og lignende.

Her er det mye psykologi. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...