Gå til innhold

Kjemiker flyttet laboratoriet til hjemmekontoret: Utvikler ny rødfarge til laks [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-aEAbw77a

Har rødfargen noe for smaken å si? Eller er det bare at vi mennesker er sære og krever at laksen skal være rød, så vi propper den med farger slik at vi får det slik vi vil?

Lenke til kommentar
uname -l skrev (8 timer siden):

Er det noen som vet helseeffekten av norsk oppdrettslaks per i dag? Jeg har sett litt av hvert av bekymringer rundt innhold av miljøgifter og annet ugreit, men har lite peiling på om det er gammelt nytt. Er hvertfall blitt ganske skeptisk til noe særlig konsum.

Anbefaler at du ser episoden om laks på Folkeopplysningen på nrk 1 som gikk i fjor sommer. Oppdrettslaks inneholder mindre miljøgifter enn villaks.

farnol skrev (29 minutter siden):

Astaxanthin finnes naturlig i krepsdyr, og er en antioksidant som laksen trenger for god helse. Sånn sett er den viktigere for laksen enn for oss mennesker.

https://forskning.no/forebyggende-helse-havforskning-havforskningsinstituttet/lakserosa---en-sunn-farge/966738

This ⬆️  God link!

Endret av tempozzz
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...