Gå til innhold

Hvor mye koster for å bygge to leiligheter


Anbefalte innlegg

Jeg har funnet noen leilighetsannonser med to soverom på finn som er 70 kvadratmeter og koster rundt 3 mil. I det samme området har jeg sett noen annonser om tomme uten konstruksjon som kan være rundt 1 mil og har et areal på ca 500-1000 kvadratmeter.

Spørsmål: Hvor mye koster det normalt å bygge to leiligheter på 70-80 kvadratmeter med to soverom ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
peterjohn skrev (18 minutter siden):

Spørsmål: Hvor mye koster det normalt å bygge to leiligheter på 70-80 kvadratmeter med to soverom ?

Nå koster sikkert ikke så mye som dagens priser, er fordi folk er idioter og har god råd, før 2000 tallet var det vanlig å selge med tap, slik det er nå er ekstremt skjedent de som selger boliger under 5 milioner kr i går tap, men prisene har nok stiget noe siden 2000 tallet særlig fiber og elbiladning og tek20 gir nok høyere priser.

Lenke til kommentar
BIGG skrev (5 minutter siden):

Ca. 1000.

Syns denne tråden blir useriøst, for å få intrykk av pris må man ta med hva man får for pengene, og man må jo se på kostnadene, og hvordan ting er laget, selv er jeg usikker på prisene på murhus vs tre vs glass etc og om huset hva ekstra den har, så kan man muligens vurdere hva man tror det koster, husk at det kan skje skader på arbeidsplassen folk blir syke etc det kan øke kostnadene dramtisk. så kan det skje ekstra tiltak som Rassikring som øker prisene eller om bebyggelsen må endres mye. Fleste er skoger og ligdene.

Lenke til kommentar
peterjohn skrev (1 time siden):

Den består av firemannsbolig

Det er nok endel mer kostnadseffektivt å bygge fire leiligheter (firemannsbolig) istedenfor to leiligheter. Når man bygger to leiligheter blir det en tomannsbolig. Det er nå vanlig å bygge disse ved siden av hverandre og ikke oppå hverandre.

Prisforlangende er vanligvis omtrent:

Antatt byggekostnad som nytt.
- fradrag for utidsmessighet og elde
+ andel av tomt inkl. opparbeiding

Hvis det ble bygget i f.eks. 1995, så er det f.eks. betydelig mindre isolasjon i gulv, vegger og tak i forhold til det man bygger i dag. Dette og evt. vedlikeholdsbehov (og sikkert andre ting) trekkes det fra for under utidsmessighet og elde.

Du skal kunne se "antatt byggekostnad som nytt" i salgsdokumentene. Du kan altså se hva takstmannen mener dette ville kostet å bygge nå.

Endret av mobile999
Lenke til kommentar

Kan vel estimere rundt 30'000 pr m2 når det skal brukes til bolig. 

Skjønte ikke helt hva du mente med "annonser om tomme uten konstruksjon som kan være rundt 1 mil og har et areal på ca 500-1000m2". Men er det snakk om næringseiendom er det ofte en tidkrevende prosess å regulere om tomten til boligformål. Om det er en tomt uten eksisterende bebyggelse er det bare å studere reguleringsplanen i området og se hva man får lov til å bygge. 

Husk at du trenger ganske mye likviditet for å starte opp et slikt prosjekt. 

 

Lenke til kommentar

Kva som blir sluttprisen for kvar leiligheit i byggekostnad er veldig avhengig av korleis dei to leiligheitene blir bygd.
Det billegaste forutsatt at du har plass på tomta er å bygge vertikaltdelt bustad på eit plan.
Sjølv med lavaste standarden så vil det nok koste minst 3 mill å bygge 140 kvm.

Relativt sett så vil det koste mindre per leiligheit om kan bygge litt større, som til dømes firmannsbustad med to leiligheiter i fyrste etasje og to leiligheiter i andre etasje.

Veldig veldig enkelt sagt så er det kostnadane med grunnarbeidet og taket som fordyrer bygginga når du bygger smått, om du bygger med ei eller to etasje har mindre å seie på prisen sjølv om du dobler arealet.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...