Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Vurdering av støy fra skytebane ved boligkjøp


Anbefalte innlegg

Vurderer å kjøpe en bolig i utkanten av Trondheim by, men har oppdaget at boligen ligger relativt nær flere skytebaner som byen bruker. I følge Norgeskart så ligger boligen ca. 1,5 kilometer i luftlinje fra de aktuelle skytebanene. Tolker det slik at det er en del aktivitet på disse banene da klubbene her er veldig aktive.
Er det noen som har noen formening om hvor mye støy det er å forvente fra 1,5km avstand? Etter noen nettsøk ser jeg at det skytes med de fleste våpen der, også leirdue som jeg mistenker er en "versting" mtp støy?

Fint om noen har erfaringer å dele. Boligen ligger på et høydedrag et godt stykke over skytebanen og skyteretningen er motsatt vei av der boligen er.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ganske sikker på at dette er uproblematisk. Men du får et kjapt svar om du ringer til naboer tilknyttet adressen. Bare søk opp folk på 1881. Dette er kanskje en litt "unorsk" ting å gjøre, da vi har som vane å unngå slikt. Men det enkle er ofte det beste. :)

Jeg regner med det ikke er helt åpen luftlinje mellom skytebanen og boligen. I tillegg er det nok en del støy fra trafikk og omgivelser mellom banen og boligen som også har innvirkning på dette. Skytingen skjer heller ikke hele døgnet, stort sett på dagtid. Du kan også ringe til den som er ansvarlig for skytebanen og høre hvor ofte de har aktivitet der.

Lyden forsvinner ganske kjapt. Når jeg var i militæret og var på skytebanen - og gikk 200-300 meter vekk fra banen, ble lyden markant mindre. Det er kun små "smell" jeg hørte. Ikke noe voldsomme greier. Personlig syns jeg biler er mye mer irriterende. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Skytebaner har nesten uten unntak voller som gjør at lydbølgene går mer oppover, og bare sekundært kommer tilbake om de treffer andre ting i terrenget.

Vi bor 2 kilometer fra en skytebane, og ved litt spesielle værforhold så hører vi når noen leker med 338 lapua magnumen sin -- og ekstremt sjeldent, LYDEN AV litt tilfeldige skudd hvor lyden bæres med vinden på en eller annen måte.

Lyden forsvinner dog raskt på vei bort fra skytebanen, når jeg har vært der.

Et par hundre meter unna, og det er ingen lyd fra dempede våpen, da lyden de forsvinner i terrenget.

...

Og en av fordelene med å bo nær en skytebane er at man bor nær en skytebane.


---

Jeg ville besøkt skytebanen og sjekket om det er aktivitet, og så besøkt tomten og hørt derfra.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for gode svar Kris85 og Red Frostraven.

Har alt vært på visning, men grunnet covid er det ikke aktivitet der i disse dager.
Jeg tror selv at det ikke er så galt, og noe svak støy er til å leve med. Og joda en fordel med å bo nære er tilgangen til å skyte selv, noe som kan være aktuelt fremover da man vurderer å ta jegerprøve.

Trafikkstøy er heldigvis ikke et problem for denne boligen :)

Endret av Meep
upresis setning
Lenke til kommentar

Bodde på en adresse i 12 år. Rett før jeg flyttet fikk jeg vite at det var en skytebane ca 1500 meter unna. Hadde aldri hørt en lyd selv om den var ganske populær. 

Banens beliggenhet i terrenget og normalt vær / vind har mer å si enn antall meter. 

Så ring en av de nærmeste naboene og hør hva de har merket 🙂

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...